Digidexo.com

PABA i Vitaminer

PABA i Vitaminer


PABA, eller para-aminobenzosyre, er et stoff som finnes i næringsmidler som inneholder vitamin B-kompleks, slik som leveren, helkorn, sopp og spinat. Det er viktig for sunn hud og hår, så vel som for muskelbygging. PABA er ofte funnet i flere vitamin og B-vitamintilskudd.

PABA Deficiency

The Vitaminer & Health Supplements Guide nettsted forklarer at en mangel på PABA "kan føre til tretthet, irritabilitet, depresjon, nervøsitet, hodepine, forstoppelse og andre fordøyelsessykdommer. En mangel på PABA kan også føre til ... gråning av håret ... "

An Age vendegir?

Ward Dean, MD, i sin artikkel publisert på Intelegen.com, argumenterer for PABA tilskudd som en kraftig alder vendegir, i egenskap av å være en antioksidant som beskytter celle integritet. Skadede celler kan føre til utmattelse, bløtvev stivhet og resulterende aldring. Dean peker også på studier som indikerer at en liten prosent av mennesker er selv i stand til å reversere gråning med PABA.

Dosering og forsiktighetsregler

Selv om ingen ingen RDS er etablert, flere kilder, slik som vitaminer-Supplements.org, site normal gjennomsnittlig dosering som 30 til 100 mg tatt tre ganger daglig. Ekstremt høye doser kan føre til feber, kvalme og leverproblemer. PABA tilskudd har blitt sett å forstyrre med antibiotika.