Digidexo.com

Hva er fordelene med Rice Bran?

Nok en gang nyheten er å fortelle deg å spise en annen mat med nyoppdagede super fordeler for din helse og ris kli er den nye vidunderprodukt. Ordet "kli" generelt bringer tankene til god helse (men ikke nødvendigvis bra å spise). Kanskje du ønsker å vite om det du hører er sant og om dette ris bra er viktig nok til å legge til din diett. Kanskje du allerede får fordelene av ris kli, og ikke engang klar over det. Når du oppdager hva riskli er og finne ut hvorfor brun ris er bedre for deg enn hvit ris, kan du velge om du ønsker å inkludere det i dietten din.

Historie

The Pennington Nutrition serien rapporter, "I det siste har menneskelig forbruk av ris kli vært begrenset, først og fremst fordi riskli byttet inn raskt, men metoder for å bevare riskli har blitt utviklet." Og med denne utviklingen har riskli raskt blitt den nye super mat i helsekost sirkler, bli med havre og hvete kli. Selv om oljen fra riskli, også rapportert å være rik på hei fordeler, har vært brukt i Japan i århundrer, i henhold til Examiner.com.

Betydning

Når brun ris er polert ned i hvit ris den resulterende "avfallsprodukt" er riskli. Riskli er grunnen til at brun ris er bedre for deg enn hvit ris - og også grunnen til at hvit ris er en mer øm ris enn brun ris. Den kli av brun ris er full av vitamin E og leverer anti-oksidanter til kroppen. I inngåelse av hvit ris, alt dette næringsrik kli har, inntil nylig, blitt forkastet. Med sin introduksjon til helsekost sirkler, riskli og olje laget denne riskli blir varslet som den nyeste mirakel mat.

Fordeler

Forskning har blitt gjort for å oppdage de mange fordelene med ris kli. BNET rapporterer: «I en studie på Western Regional Research Center of the US Department of Agriculture i Albany, Calif., Forskere ... rapportert at når hamstere ble matet riskli og en høy mengde av ren kolesterol, kolesterolnivået falt mellom 15 og 30 prosent, en hastighet som er lik eller noe bedre enn de reduksjoner funnet når dyrene ble foret havrekli og kolesterol. " I Pennington Nutrition serie, har de funnet en sammenheng mellom riskli og bentap reduksjon, noe som indikerer at riskli bidrar til å forebygge osteoporose. Sciencedaily.com rapporter, "En studie av biomedisinske forskere ved University of Leicester har avslørt for første gang at riskli kan redusere risikoen for tarmkreft," og "Forskere ved Tohoku University og Japans National Research Institute of Brewing vist at å legge riskli i dietten til hypertensive, hjerneslag utsatt rotter senket dyrenes systolisk blodtrykk med om lag 20 prosent, "som indikerer at riskli er ennå en annen mat for å bistå i kampen mot hjertesykdom.

Betraktninger

Ris kli olje er en annen form for riskli som har vunnet popularitet for sine helsebringende fordeler. Den Examiner.com rapporter om de mange bruksområdene for denne oljen. Som tyder på det er en billig og velsmakende alternativ for matlaging og baking, går Examiner.com på å anbefale å bruke riskli olje i produkter som "såper, balsam, kosmetikk og solskjerming." De tout sin kreft-bekjempelse vitamin E-innhold så vel som dens historie med bruk i Japan.

Advarsel

En studie, som finnes i NewScientist.com, fant at riskli inneholder uvanlig høye mengder av giften arsen. Av studien, NewScientist.com rapporterer: «De fant at 1 kilo brun ris inneholdt i gjennomsnitt 0,76 mg av arsen i sin giftig uorganisk form. Risen inneholdt også noen ikke-giftig, organisk arsen. Den polerte hvite riskorn inneholdt 0,56 mg uorganisk arsen pr kg, mens riskli inneholdt 3,3 mg per kg i snitt. " Dette var aldri en bekymring når kli ble forkastet, men nå som det blir solgt som en super mat, er det fornyet bekymring for sine arsen nivåer. "Risikoen for hud, lunge, blære og nyre kreft øker proporsjonalt med arsen inntak," ifølge toksikologer. Marie Vahter, en miljø toksikolog, sier, "Nye rapporter indikerer økt foster-og spedbarnsdødelighet på grunn av relativt lavt nivå arsen eksponering via drikkevann." "Arsen svekker også utvikling av hjernen og svekker kroppens evne til å reparere DNA," ifølge NewScientist.com.

Teorier / Spekulasjoner

Brun ris inneholder de samme fordelene som riskli - bare ikke i konsentrert form. I tillegg til ikke å ha de konsentrerte fordelene med riskli, brun ris, heller ikke har de konsentrerte nivåene av arsenikk. Kanskje svaret på høster fordelene av ris kli - uten fare for ditt heia - ligger i å spise brun ris i stedet for hvit ris. Ta litt ekstra forberedelse tid ved neste måltid og lage mat og nyte litt brun ris.