Digidexo.com

Sensoriske aktiviteter for barn i et selvstendig Klasserom

Sensoriske aktiviteter for barn i et selvstendig Klasserom


Sensorisk behandling, behandling av all inndata fra sansene, blir oppnådd ved alle personer på en konstant, livslang basis. Hjernen må behandle innspill fra syn, lukt, smak, hørsel og bevegelse. Skade, sykdom eller lidelser kan føre til problemer med å forstå personlige plass og sterkt påvirke en persons evne til selv rolig, luke ut unødvendig støy og distraksjoner eller balanse. Resultatet av disse underskuddene er nedbrytende og vanskelig oppførsel, manglende evne til å sitte stille, fokus, lære eller samhandle riktig med andre. Sensoriske aktiviteter hjelpe med disse problemene og lære Barnets riktig tilpassede tiltak. Sensoriske aktiviteter i selvstendige klasserom kan være generell for hele klassen, spesielt for en person eller begge deler.

Læringsaktiviteter

Det er et stort antall sensoriske aktiviteter for barn i selvstendige klasserom for å lære måter å takle sine sensoriske prosesserings underskudd. Mens barn uten sensoriske problemer å tilpasse seg endringer i miljøet ganske naturlig, må barn med sensoriske prosesserings lidelser lære av repetisjon og stimulering. Finger maleri, leire og sand aktiviteter er gode taktile aktiviteter. For vestibular hjelp prøve svingende, scooting boards, hengekøyer, bean bag stoler og rockere. Matlaging og prøver nye matvarer kan bidra med muntlig forsvar, som ofte hindrer disse barna fra å spise sunt kosthold.

Miljø og Visual

Omorganisere klasserommet og legger til visuelle signaler hjelper utrolig. Prøv Teppefliser for gulv aktiviteter for å gi en visuell og taktil påminnelse om individuelle plass. Et bilde tidsplan hjelper barna å fokusere på hva de skal gjøre og når. Ordne rommet inn i bestemte områder for bestemte aktiviteter. Noen barn synes det er nyttig å ha et arbeidsområde med korte vegger eller hyller på tre sider av arbeidsområdet. Et område for et barn å trekke seg tilbake til når overveldet er viktig. Dette området bør være stille, med gulv puter, gyngestol, saccosekker eller andre komfortable tilbehør. Sette disse i et pop-up telt hvis mulig, eller bare drapere et teppe eller skjerf overhead å stenge ute noe av lyset. Betrakt lys, temperatur og støy i tillegg.

Behavioral

Barn med sensoriske prosesseringsproblemer trenger hjelp for å komme gjennom dagen. Deres tilsynelatende dårlig oppførsel er ikke tilsiktet. Hjelp dem til å takle ved å forberede dem for endringer og overganger fra en aktivitet til en annen. Gi pauser etter behov. Noen barn trenger en kort pause eller en liten belønning etter bare fem minutter av arbeids. Noen barn gjøre det bedre hvis de sitter på ballene mens du skriver eller ligge på ballene mens du leser eller svare på spørsmål.

Sensory Diet

En sensorisk kosthold er en oversikt over daglige sensoriske aktiviteter tilpasset et bestemt barn. En rekke sensoriske aktiviteter er ispedd blant skolearbeid og andre aktiviteter for å gi barnet den nødvendige sanseinntrykk til tider som er mest gunstig. I en selvstendig klasserommet, kan det være flere barn med sensoriske dietter. De sensoriske aktiviteter kan være så enkelt som å pusse barnets armer og ben metodisk med en spesiell børste eller fem minutter av å klemme og forme modelleire. Andre ganger, kan barnet trenge vektet eller trykk aktiviteter, for eksempel å gjøre push-ups mot en vegg, som ligger inneklemt mellom to puter, eller iført en vektet vest for en bestemt tidsperiode.