Digidexo.com

Hvordan diagnostisere laktasemangel

Hvordan diagnostisere laktasemangel


Laktoseintoleranse, en tilstand som gjør det vanskelig å fordøye meieriprodukter, er forårsaket av lactase-mangel. Laktase er et enzym som gjør at du kan fordøye sukker som finnes i meieriprodukter. Leger har ofte pasienter følge en enkel prosedyre for å diagnostisere laktasemangel med en pusteprøve.

Hvordan diagnostisere laktasemangel

•  Rask og unngå tung trening i minst 8 timer før testen.

Pust ut i en beholder legen gir deg, slik at legen kan se hvor mye hydrogen er i pusten din når du ikke har hatt mat som inneholder laktose. Normalt har du bare en liten mengde hydrogen i pusten.

Drikk ca 50g av flavored væske som inneholder laktose.

Vent mens du fordøye laktose, som anvist av legen din.

Pust ut i en beholder legen gir deg. Hvis hydrogenet i pusten ved slutten av testen er 12 deler per million ved begynnelsen av testen, måtte man laktase mangel. Legen kan bestille flere tester for å finne ut hva som forårsaker det.

Hint

  • Du trenger kanskje en glukosetoleransetest hvis du får et positivt resultat for laktasemangel, fordi Laktase bryter laktose ned til glukose og en annen melkesukker kalt galaktose. Legen må finne ut om du reagerer på laktose eller glukose.
  • Laktoseintoleranse er ikke skadelig og kan behandles med enzymtilskudd og kosttilskudd endringer.
  • Laktoseintoleranse er utbredt, spesielt blant visse genetiske grupper. Folk i asiatisk, afrikansk og indiansk arv er mer utsatt for laktoseintoleranse enn de av europeisk avstamning.
  • Hvis du unngår meieriprodukter, sørg for å ta kalsium, magnesium og vitamin D-tilskudd. Ellers kan du være i faresonen for osteoporose og andre sykdommer.
  • Sjekk alltid med legen din for å se om du tar medisiner som kan påvirke testresultatene.