Digidexo.com

Irritabel tarm syndrom under svangerskapet

Irritabel tarm syndrom under svangerskapet


Graviditet kan være en fantastisk tid; Imidlertid kan en gravid kvinne som har irritabel tarm syndrom (IBS) blir stadig mer ubehagelig. Graviditet fører til mange endringer for en kvinne, og hvis en kvinne allerede opplever symptomer på IBS, da hennes symptomer kan bli enda mer smertefull.

Hva er IBS?

Irritabel tarm syndrom er en tilstand som påvirker tarmen. Ifølge medicinenet.com, påvirker denne sykdommen om lag 15 prosent av folk i USA. IBS oppstår vanligvis når tarmen har unormal funksjon.

Kjønnsforskjeller

Kjønnsrelaterte forskjeller synes å påvirke hyppigheten av IBS, med flere kvinner som har IBS symptomer enn menn. Kvinner har også flere sterke symptomer og vanligvis krever medisiner for å kontrollere sine symptomer. Ifølge helpforibs.com, hormoner er årsaken til disse forskjellene.

Graviditet

Ifølge helpforibs.com, kan svangerskapet har en betydelig innvirkning på IBS. Dette skjer fordi når du er gravid, hormonene svinger enormt. Noen ganger er disse hormonene kan øke IBS symptomer. For en kvinne som aldri har opplevd IBS, kan graviditet hormoner føre IBS symptomer for første gang.

Hormoner

Ifølge helpforibs.com, har det lenge vært mistanke om at hormoner har påvirket IBS symptomer. Hormoner er "kjemiske stoffer skapt av kroppen som kontrollerer en rekke kroppsfunksjoner" (se referanse 1).

Symptomer

IBS har mange symptomer som berører kroppen. Den hyppigst påvirket funksjon i IBS sykdom er transporten av mat i løpet av fordøyelsessystemet. Dette kan føre til oppkast, kvalme og mage oppblåsthet utvidelse.

Diaré kan være et symptom når transporten beveger seg for raskt. Hvis kolon er berørt, kan symptomer inkluderer forstoppelse eller diaré. Andre symptomer inkluderer gass og magekramper.

Betraktninger

Hvis du er gravid, eller hvis du tenker på å bli gravid, bør du diskutere IBS med legen din. Du bør spesielt gjøre dette hvis du allerede har IBS. Andre alternativer er å spise et fiberrikt kosthold og ta avføring myknere.