Digidexo.com

Sunt kosthold for IBS

Irritabel tarm syndrom (IBS) er en vanlig tilstand som kjennetegnes av kramper, oppblåsthet, forstoppelse, magesmerter og diaré. Mens IBS ikke forårsake permanent skade på tarmen, kan det være ganske ubehagelig. IBS kan vanligvis kontrolleres gjennom endringer i kostholdet. Nedenfor vil du oppdage hvordan å tenke ut en strategi for et sunt IBS kosthold.

Hold deg unna problemet mat

Alkohol, sjokolade, melkeprodukter, kunstige søtningsmidler, fet mat og koffein er kjent for å forverre IBS. Det er også viktig å merke hvis matvarer som forårsaker gass gjøre symptomene verre. Bønner, kål, brokkoli og blomkål er gjerningsmennene, samt tyggegummi og drikker gjennom et sugerør, ifølge Mayo Clinic. Hvis det er nødvendig, holde en matdagbok for å identifisere problemet matvarer.

Økning Fiber

Gradvis legge fiber til kosthold for å høste positive fordeler. Mat som inneholder solide mengder fiber inkludere havre, hele korn, brokkoli, tomater, popcorn, kikerter, søtpoteter, gulrøtter, bønner, linser, frø, nøtter, tomater, epler, pærer og søtpoteter. I tillegg til disse matvarene, kan du også ta fibertilskudd. Noen mennesker foretrekker kosttilskudd fordi de forårsake mindre oppblåsthet og gass. De kan også hjelpe med diaré. Legg supplerende fiber i kostholdet ditt gradvis, og husk å drikke vann for å minimere ubehagelige bivirkninger.

Monitor Meieriprodukter

Systemet kan ikke tolerere melk på grunn av IBS. Hvis dette er tilfelle, erstatning yoghurt for melk. Spis små mengder meieriprodukter og spise dem med andre matvarer for å redusere sine effekter. Du kan også vurdere å bruke et enzym som bryter ned laktose, sier Mayo Clinic. Prøv å eliminere melk fra kosten i flere dager for å se om dette forbedrer din IBS. Hvis den gjør det, kan du finne erstatning kalsium i yoghurt, brokkoli, ost, tofu, spinat og grønnkål.