Digidexo.com

Hvordan forebygge og behandle nyrestein gjennom kosthold

Hvordan forebygge og behandle nyrestein gjennom kosthold


Mange tilfeller av nyrestein er forårsaket av dårlig kosthold, men noen tilfeller kan forebygges eller reduseres med relativt små endringer. Din lege, sammen med spesialister som registrerte dietitians, kan tilpasse en diett plan med din type stein og generell helse i tankene. Selv om alvorlige tilfeller kan bøtes bare av narkotika og kirurgiske inngrep, kosthold endringer er ikke-invasiv alternativer for å hindre steiner fra forming og hjelpe små steiner passere raskt.

Know Your Stones

Kostanbefalinger for å forebygge og behandle steiner variere avhengig av hvilken type stein du lider. Du kan redusere risikoen for kalsium oksalat stener, den vanligste typen av nyrestein, ved å redusere eller eliminere høy-oksalat matvarer som spinat, nøtter og sjokolade. Men å kjempe urinsyre steiner, bør du redusere inntaket av animalsk protein. De fleste trenger bare tre til fire porsjoner av animalske proteiner som kjøtt, egg og fisk per dag. Overspising mat med høyt oksalat og animalsk protein kan føre til nye steiner til å danne og eksisterende steiner til å vokse. Din urolog bør være i stand til å analysere steinene du har gått og kompilere lister over matvarer for å begrense og unngå.

Drikk Smart

Usøtet væsker kan bidra til å hindre steiner ved effektivt passerer materialer gjennom urinveiene. Hydration behandler små steiner ved å skylle dem ut før de øker i størrelse. Nyrestein lider bør konsumere nok vann til å produsere minst to liter urin per dag, ifølge US Department of Health and Human Services. Det er dokumentert at sitrus drikker som brus kan bidra til å hindre steiner, siden de inneholder citrate, et mineral som stopper små krystaller fra forming steiner. Men forskningen favoriserer citrate hadde små prøver og kan ikke være pålitelig, ifølge HHS. Diskuter væske valg med legen din. Citrate forverrer noen typer steiner, og væsker som kaffe og tranebærjuice er høy-oksalat.

Spis mer Produce

Pasienter som fulgte en diett høy i frisk frukt og grønnsaker i løpet av mange år hadde mindre sannsynlighet for å utvikle nyrestein, ifølge en studie av Dr. Eric Taylor, en nyre spesialist ved Brigham and Women Hospital i Boston. Man antar at forbruket av frisk frukt og grønnsaker holder kroppen hydrert, som hindrer steiner fra forming og hjelper små steiner passere før pasienten får symptomer. Noen planter kan også inneholde forbindelser som stopper krystaller fra binding for å danne stener.

Riktig leder Dairy

Nyrestein lider kan bli fristet til å unngå produkter som melk, ost og yoghurt, siden mange nyrestein er laget av kalsium. Selv om anbefalingene varierer avhengig av pasienten, er det mange urologer ikke oppmuntre en slik drastisk kostholdsendring. I tillegg til å beskytte dine bein, kan kalsium binder seg til oksalat og hjelpe det gå ut av kroppen mer effektivt, redusere forekomsten av oksalat nyrestein. Meieri valg bør være lav-fett, for å hindre urinsyre steiner, hjertesykdom og fedme.

Hold Salt

Forbruker en høy-natrium diett fører til mer kalsium skilles ut fra nyrene i urinen din. Overflødig kalsium kan kombinere med andre materialer i urinen til å danne steiner og gjøre eksisterende steiner større. Siden salt ikke tilbyr de samme fordelene som kalsium, vil mange urologer anbefaler å kutte natrium samtidig forbruker tilstrekkelig kalsium. Nyrestein pasienter er vanligvis beskjed om å forbruke mer enn 2000 mgs av natrium per dag, ifølge National Kidney Foundation. Legen din kan hjelpe deg med å identifisere og spore kilder til natrium som kjøtt og bearbeidet snacks.