Digidexo.com

Kan Kronisk nyresvikt Årsak Sepsis?

Hva er Kronisk nyresvikt?

Kronisk nyresvikt er en tilstand der nyrene gradvis skadet av en sykdom eller lidelse. Spesielt skaden, som med IgA nefropati er pådratt på de glomuli i nyrene, som er vene holdige kapillærer som fører inn i nyrene. Dette hemmer langsomt nyrene evne til å filtrere ut blod, både blokkerer blodet gjennom nyrene og sulter det av oksygen.

Kronisk nyresvikt kan fortsette i mange år før det resulterer i fullstendig nyresvikt. Det er diagnostisert ved påvisning av overdrevent høye nivåer av blodkomponent kjent som kreatin i urin. Punktet der kreatin nivåer stige høyere enn to milligram per desiliter er kjent som point of no return. Selv bør sykdommen forårsaker kronisk nyreinsuffisiens bli kurert, strømmen av blod inn i nyrene er så redusert at nyrene fortsetter å svekkes av seg selv.

Hva er sepsis?

Sepsis er en tilstand hvori det menneskelige legeme oppviser en kraftig samlet inflammatorisk respons. Høy feber og ekstremt høye nivåer av hvite blodlegemer er også til stede. Til syvende og sist, kan skade på kroppens organer og død føre. Sepsis er sluttresultatet av en smittsom prosess kjent som sepsis, eller blodforgiftning, hvori sykdomsfremkallende organismer som bakterier infisere og formere seg i menneskeblodbanen. Høye doser av antibiotika er nødvendig for å bekjempe infeksjonen, ved hvilket punkt den inflammatoriske respons og feber avta.

Hvordan virker Kronisk nyresvikt Årsak Sepsis?

Kronisk nyresvikt er preget av dårlig blodgjennomstrømning i glomuli inn og ut av nyrene. Avanserte stadier av kronisk nyresvikt resultat på en slik dårlig blodgjennomstrømning at det kan basseng innenfor nyrene. Stillestående blod, akkurat som med stillestående vann, er en perfekt grobunn for bakterier som hvite blodlegemer er ikke i stand til å finne eller oppdage infeksjonen før det er godt i gang. Infeksjonen, når den er spredt over hele blodet, resulterer i sepsis.