Digidexo.com

Vil Loperamid å bli kvitt IBS gass smerter?

Irritabel tarm syndrom (IBS) kan variere fra sporadiske milde symptomer til mer intense langvarige symptomer. Som det har en usikker årsak, eksisterer ingen kur annet enn behandlinger for å lindre symptomer. Loperamid brukes for lindring av akutt og kronisk diaré.

Tilstand

Irritabel tarm syndrom, en vanlig gut lidelse, rammer én av fem personer. Symptomene varierer, den vanligste er smerter i magen, oppblåsthet, diaré og forstoppelse. Det påvirker dobbelt så mange kvinner som menn, vanligvis starter i ungdomsårene eller litt senere.

Behandling

Loperamid reduserer kun symptomene på diaré, med sammenlignbare resultater til diphenoxylate. Det fungerer ved å bremse de langsgående glatte musklene i tykktarmen, forlenge tiden innhold forblir i tarmen. Når markedsført som Imodium, krever loperamid en resept, men gjør ikke som andre merkenavn.

Misforståelse

Selv loperamid har en kjemisk forhold til morfin og andre narkotiske stoffer, betyr det ikke lindre smerten til enhver dosering. Lessening av symptomene på diaré kan lede brukeren til å tro medisinen lindrer også irritabel tarm syndrom gass smerter. Selv uvanlig, kan loperamid faktisk bringe på magesmerter som bivirkning.