Digidexo.com

Hvordan Cope når en kjær har kreft

Hvordan Cope når en kjær har kreft


Kreft er en forferdelig sykdom uansett hvilken del av kroppen det angrep. Når en kjær er diagnostisert, synes livet å komme til en stillstand. Hjelpe henne å takle blir en topp prioritet, men å gjøre dette vil du også nødt til å finne en måte å takle.

Bruksanvisning

•  Lær så mye du kan om din kjæres kreft. Å vite hva du kan forvente vil hjelpe deg å være bedre forberedt, selv om diagnosen er dyster.

Se legen med din kjære. Være der for å holde henne i hånden og hjelpe henne å huske senere akkurat hva legen sa. Kreft kan være overveldende, og detaljene noen ganger bli oversett.

Ta vare på deg selv. Dette høres umulig, men du vil gjøre en bedre jobb håndtering av stress og mestring hvis du er godt uthvilt og få litt mosjon.

Ta imot hjelp fra venner og familie. Husarbeid synes ikke så viktig når du er coping med kreft. Så lene seg på vennene dine til å hjelpe deg ut rundt huset, slik at du kan tilbringe tid med din kjære.

Ikke skamme seg over dine følelser. Kreft rammer alle, ikke bare den personen diagnostisert. Snakker om følelsene dine med venner og familie vil hjelpe deg å takle.

Søk profesjonell hjelp. Hvis du ikke kan synes å håndtere alt på egen hånd, det er ingen skam i å kontakte en profesjonell til å hjelpe deg å takle når en kjær har kreft.

Tips og advarsler

  • Selv om du kanskje ønsker å tilbringe hvert øyeblikk med din kjære, alltid spørre om han ønsker besøkende. Ikke bli fornærmet hvis han sier nei. Din kjære vil trenge tid til stille ettertanke for å hjelpe ham å takle.
  • Få din kjære en tillatelse før du følger henne med til legen. Hun kan ikke du ønsker å vite alle detaljer om hva som skjer, og du må respektere hennes privatliv.