Digidexo.com

Hva gjør huden Age?

Introduksjon

Aldring er en naturlig prosess i huden, men det er flere livsstilsvalg som alder huden for tidlig. Røyking og soling er bare to måter å skade huden. Rynker, depresjoner, fine linjer og pigmentflekker vanligvis starter på 40-tallet eller 50-tallet, men folk i 20- eller 30-årene har også merk winkles. Aldring er et resultat av lagene av huden går gjennom en serie av kjemiske forandringer. Selv om ingen kan stoppe aldringsprosessen, kan tidlig aldring forebygges. Med en sunn livsstil, gode gener og en livslang hudpleie regime, kan noen mennesker utsette å få rynker og pigmentflekker inntil deres 60s.

Hvordan huden eldes

De tre lag av huden hver spiller en rolle i aldringsprosessen. Det øverste laget av huden er overhuden, og dette er det laget som er mest utsatt for miljøet og som viser tegn på aldring. Som en person aldre, talgkjertlene i huden produserer mindre talg, slik at huden blir tørrere. Dette gjør en person mer utsatt for rynker. Det midterste laget av huden er dermis. Dette er delen der kollagen og elastisk blir produsert. Collagen er et protein som gir huden styrke. Elastin er protein som gir huden elastisitet. Som kroppen aldre, dermis produserer langt mindre kollagen og elastin. Dette gjør at huden tynnere. Med mindre elastin, begynner huden å synke. Den tilveiebringer også dermis epidermis med næringsstoffer, men mengden av næring nådde topplaget avtar med alderen. Den tredje hudlaget er subcutaneous vev. Dette laget inneholder mange fettceller som gjør huden ser full og lubben. Som en person blir eldre, fettcellene reduseres i størrelse, og dette gjør huden tynnere. Disse kjemiske endringene føre til rynker og slapp hud.

Årsaker til tidlig aldring

Det er flere måter å få rynker og aldrende hud, mens fortsatt under 30. Røyking, soling og soling resultat i tidlig rynker. Soling er trolig den største synderen i aldring i huden. UV-stråler tørker ut og skade epidermis. I noen tilfeller kan det ultrafiolette lys selv brenner huden. Mens hudceller kan reparere og fornye seg selv, ettersom tiden går, tar denne prosessen lengre tid. Og med langsiktig solskader, har huden en vanskeligere tid å helbrede seg selv. For mye soling uten solkrem også fører til pigmentflekker i ansiktet og på hendene. Disse små, brune flekker er ufarlig og vanligvis vises rundt alderen 50. Tanning senger også skade huden lag. Bruningsprosess bruker ultrafiolett lys til mørkere hud, og dette er like skadelig som soling. Røyking forårsaker rynker rundt munnen fra å holde sigaretten i munnen. Linjer rundt øynene er et resultat av skjeling fordi røyken er irriterende for øynene. Ved å unngå disse aktivitetene, kan en person forsinke tegn på aldring.