Digidexo.com

Fish Scale Disease

Fish Scale Disease


Det tekniske navnet for fisk skala sykdom er iktyose vulgaris, ifølge Google Health. Et annet vanlig navn på fisk skala sykdommen er Fishkin sykdom, ifølge Mayo Clinic. Fiskeskjell sykdom er en vanlig hudsykdom som er typisk gått ned gjennom familier og fører til tørr, flassende hud. Noen ganger er denne tilstanden forsvinner for en rekke år, men går tilbake på et senere tidspunkt. Det finnes ingen kur for denne sykdommen som årsaken er genetisk.

Symptomer

Symptomer på fisk skala sykdom inkluderer alvorlig tørr hud, flassende hud, mulig hud fortykkelse og mild kløe i huden, ifølge Google Health. Andre symptomer på fisk skala sykdom inkluderer flassende hodebunn, dype smertefulle sprekker i håndflatene og fotsålene, og flis-lignende skalaer, ifølge Mayo Clinic.

Typer

Det finnes tre former for fisk skala sykdom, ifølge Mayo Clinic. Disse skjemaene inkluderer lamellær iktyose, x-bundet iktyose og epidermolytic hyperkeratose. Disse skjemaene er mindre vanlig enn iktyose vulgaris.

Lamelar ichtyosis er den mest alvorlige formen for fisk skala sykdom. Det er til stede ved fødselen og varer hele livet. X-bundet iktyose starter kort tid etter fødselen, er bare til stede hos menn, og symptomene vanligvis ikke bedre med alderen. Epidermolytic hyperkeratosis er en sjelden form av sykdommen som er tilstede ved fødselen og fører til blemmer.

Årsaker

Fiskeskjell sykdom er en svært vanlig arvelig hudsykdom, ifølge Google Health. Fiskeskjell sykdommen kan bli utbredt allerede i en alder av 4. Fish skala sykdommen er arvelig som en autosomal dominant mønster. Bare en av foreldrene må ha en unormal genet for et barn å arve fisk skala sykdom.

Betraktninger

Fiskeskjell sykdommen er mer merkbart i vinter enn det er i vår- og sommermånedene. Mange ganger fisk skala sykdommen går hånd i hånd med atopisk dermatitt, keratosis pilaris og andre hudlidelser, ifølge Google Heath og University of Maryland Medical Center.

Prognose

Fiskeskjell sykdom påvirker ikke en persons generelle helse, men kan være ekstremt irriterende, ifølge Google Health. Fiskeskjell sykdom er genetisk og kronisk - mennesker er født med det. Imidlertid kan sykdommen forsvinner for en kort tid bare for å dukke opp igjen senere i livet. Fiskeskjell sykdommen er ekstremt kløende og kløing kan føre til bakterielle infeksjoner i huden, ifølge Google Health. Mennesker som lever med fisk skala sykdom bør fukte huden å eliminere tørrhet.

Behandling

The University of Maryland Medical Center antyder at folk med fisk skala sykdom gjelder tunge kremer, kremer og lotions umiddelbart etter bading. Personer med fisk skala sykdom bør også bruke ikke-tørking milde såper. Leger noen ganger fore kremer som inneholder melkesyre, salisylsyre og urea for å bidra til å felle naturlig død hud.

Når skal man oppsøke lege

Personer med fisk skala sykdom bør planlegge en legetime hvis symptomene fortsetter til tross for behandling, nye symptomer utvikle, hudlesjoner spre eller symptomene blir verre, ifølge University of Maryland Medical Center. Hvis huden åpner opp på grunn av riper, bør såret være bandasjert og rengjøres med hydrogen peroxide. Dreven kløe som resulterer i ekstrem skrape er også grunnlag for å planlegge en legetime.