Digidexo.com

Prozac & Pain Relief

Prozac & Pain Relief


Prozac (fluoksetin) er en av de mest forskrevne legemidler i Amerika. Selv om bare offisielt godkjent av Food and Drug Administration for behandling av psykiske lidelser, er Prozac også foreskrevet av leger for off-label bruk. Off-merket betyr at medisinen er foreskrevet for noe annet enn det FDA godkjente den for. Dette inkluderer den kroniske smertetilstander fibromyalgi og migrene.

Funksjon

Det er ukjent nøyaktig hvordan fluoksetin hjelper lette kroniske smertetilstander, spesielt i fibromyalgi. Men den rådende teorien for årsaken til migrene er også den rådende teorien for årsaken til depresjon - hjernens manglende evne til å håndtere signalstoffet serotonin. Prozac kan hjelpe folk får regelmessig søvn og stimulere appetitten, som kan være alle mennesker med kroniske smerter behov.

Typer

Det er ukjent hvor mange kroniske smertetilstander blir behandlet med Prozac, men "off-label Anvendelser av SSRI" (American Family Lege, august 2003) lister kronisk daglig hodepine, migrene, fibromyalgi, kronisk nedre ryggsmerter, kroniske nakkesmerter, irritabel tarm syndrom, diabetes neuromyalgia (nervesmerter på grunn av diabetes) og for tidlig utløsning.

Hensynet

Off-label bruk for noen medisiner, inkludert Prozac for kroniske smertetilstander, er lovlig - så lenge en juridisk legen forskriver det. Dette er fordi for å oppnå FDA-godkjenning for hver tilstand, har medikamentet til å gjennomgå flere strenge kliniske forsøk for hver tilstand. Denne godkjenningsprosessen kan ta år eller tiår. Personer som lider av kroniske smertetilstander er ofte villige til å ta risikoen hvis det betyr å bli kvitt smertene.

Time Frame

Leger vanligvis starter en pasient med lave doser av Prozac og gradvis arbeide for høyere gjør det, hvis det er nødvendig. Målet er å bruke den laveste dosen mulig for å redusere smerte, men ikke utsetter pasienten for dårlige bivirkninger. Hvis dårlige bivirkninger utvikle, er dosen enten reduseres eller Prozac er droppet helt. Avhengig av kronisk smerte blir behandlet, kan en pasient må ta Prozac i to måneder før følelsen noe bedre.

Aldersgrense

Skaperne av Prozac, Eli-Lilly, advarer om at dette stoffet ikke bør gis til barn under åtte år. Dette er fordi Prozac kan føre til serotonin-syndrom. Alle under 18 tar Prozac eller annen grunn må overvåkes for å være sikker på at de ikke utvikler suicidale tendenser, hallusinasjoner, racing hjerte, koordinasjonsvansker eller plutselig blitt svært deprimert.