Digidexo.com

Mineral Oil & Hives

Mineral Oil & Hives


Mineralolje er et biprodukt av petroleum destillasjon prosess som skaper bensin. Det har blitt brukt siden slutten av 1800-tallet, ifølge Absolute Astronomi hjemmeside, i ulike kapasiteter fra kosmetikk til husholdningsvaskemidler. Mineral olje bruk kan føre til bivirkninger, slik som elveblest.

Bruksområder

Mineralolje har mange bruksområder. Det er solgt som "baby oil" i USA, Storbritannia og Canada, brukes som et smøremiddel avføringsmiddel, og er en vanlig ingrediens i lotions, kremer, salver og annen kosmetikk. Et konserveringsmiddel og rengjøring produkt, er det også brukes i mange industrielle prosesser.

Fordi det er så mye brukt, de fleste kommer i kontakt med mineralolje hver dag.

Side Effects

Bivirkninger kan forekomme når mineraloljen anvendes som et eksternt eller internt smøremiddel. Drugs.com sier at en allergisk reaksjon på mineralolje kan inkludere utslett, elveblest, pustevansker, tetthet i brystet, hevelse i munn, ansikt, lepper eller tunge, forstoppelse og rektal blødning (når det brukes som et avføringsmiddel).

Når den brukes som en ekstern kosmetisk behandling, elveblest eller utslett er det mest sannsynlig allergisk reaksjon.

Elveblest

Elveblest kan indikere en mild eller alvorlig reaksjon på mineralolje. Elveblest vises som røde, kløende nupper på huden, vanligvis, hvor allergenet fikk kontakt med huden.

Elveblest behandling innebærer avsluttet bruk av det mistenkte allergen. Aktuelle salver, som for eksempel anti-klø kremer, kortikosteroider og Calamine lotion, kan lette noe av kløe og smerte. En lege bør sees for en diagnose og flere behandlingsalternativer.