Digidexo.com

Symptomer og behandling av kronisk hjertesvikt

Kronisk hjertesvikt er en tilstand der en persons hjerte ikke pumpe nok blod til å dekke kroppens behov. Tilstanden kan ikke reverseres, men kan ofte behandles med gode resultater, i henhold til de Mayo Clinic.

Årsaker

Hjerteinfarkt eller koronarsykdom kan føre til kronisk hjertesvikt. Defekte hjerteklaffer, høyt blodtrykk eller skade på hjertemuskelen kan også være årsaker.

Symptomer

Tretthet, uregelmessig hjerterytme og kortpustethet er vanlige symptomer på kronisk hjertesvikt. Andre symptomer inkluderer hevelse i bena, vedvarende hoste, plutselig vektøkning, kvalme og hjerteinfarkt.

Diagnose

Blodprøver og røntgenundersøkelse kan påvise tilstedeværelse av kronisk hjertesvikt. Elektrokardiogram eller echocardiograms kan anvendes i diagnosen, så vel.

Medisinering

Angiotensin-konvertering enzym (ACE)-hemmere eller A-II-reseptorblokkere kan være foreskrevet for å utvide blodårene. Diuretika og betablokkere er ofte gitt til hjertesviktpasienter, ifølge Mayo Clinic.

Kirurgi

Kirurgi er ofte utført for å behandle problemet som forårsakes av hjertesvikt, for eksempel et defekt hjerteklaff. I et slikt tilfelle, kan hjerteventilen skiftes ut. En koronar bypass kan også bli utført for å behandle trange arterier.