Digidexo.com

Sunn Hearts

Sunn Hearts


Vil oppskriften for et sunt hjerte? Som enhver god formel, det består av flere ingredienser: kosthold, trening og generelt god helse tips. En sunn livsstil er nøkkelen; du trenger ikke å gå til ekstreme tiltak eller farlige prosedyrer. Hjertesykdom er nr 1 drept av amerikanerne, men det trenger ikke å være slik. Følg disse enkle endringer i livsstil for å holde hjertet ditt så sunt som mulig.

No Smoking

De tusenvis av kjemikalier i bare én sigarett kan føre til åreforkalkning, åreforkalkning. Åreforkalkning setter deg stor risiko for hjerteinfarkt. Plus, karbonmonoksid i sigaretter erstatter noe av oksygen i blodet, slik at hjertet må jobbe ekstra hardt for å pumpe nok oksygen gjennom kroppen din. Slutte å røyke, og risikoen for hjertesykdom stuper i løpet av bare ett år.

Minimal Alkohol

Moderat alkoholforbruk er definert som et gjennomsnitt av en drink hver dag for kvinner (og lettere personer) og to hver dag for menn. Mer enn det setter deg i fare for høyt blodtrykk, økt triglyserider (fettstoffer i blodet), hjertesvikt, og hjertearytmi. Holde hjertet sunt ved å begrense alkoholforbruket til moderate eller mindre.

Minimal animalsk fett

Den typiske amerikanske dietten - høy-fett og animalske-baserte - er den største årsaken til hjertesykdom, ifølge "Vegan: The New Ethics of Eating." Bytte til en veganer eller hovedsakelig vegansk kosthold (erstatte animalsk fett med plantebaserte matvarer) kan faktisk reversere åreforkalkning, gi ditt hjerte en stor helse boost. Veganere lever i gjennomsnitt 15 år lengre enn ikke-veganere, basert på studier fra Tyskland og Finland.

Omega-3 fettsyrer

Her er en type fett som faktisk er bra for hjertet. Omega-3 fettsyrer er essensielle fettsyrer som finnes i fisk (spesielt laks), linfrø, valnøtter og vinter squash. De kan senke blodtrykket, beskytte deg mot hjertesykdom og rette ut en uregelmessig hjerterytme.

Trening

Å være overvektig er en stor faktor hjerte helse. En body mass index (BMI) høyere enn 25 er knyttet til en større sjanse for hjertesykdom og slag. Holde hjertet sunt ved å delta i moderat aerob aktivitet cirka fem dager i uken. Dette vil redusere blodtrykket, triglyserider og kolesterol, samt å styrke ditt hjerte.