Digidexo.com

Hva gjør B vitaminer?

B-vitaminer brukes til å bli tenkt på som en enkelt vitamin, rett og slett kalles vitamin B. Nå vet forskere at det er åtte forskjellige typer av B-vitaminer. Alle av dem er nødvendig for riktig cellefunksjon. Vitaminer som vi kjenner i dag er vitaminer B1, 2, 3, 5, 6, 7, 9 og 12. De stoffene som fylte hullene i B-serien ble en gang regnet vitaminer, men er i dag kjent for å være andre kjemikalier som gjør kvalifiserer ikke som vitaminer.

Vitamin B1

Vitamin B1, også kjent som tiamin, er en svært viktig del av å konvertere maten vi spiser til nyttig energi for kroppen vår. Ved å kombinere med andre kjemiske substanser i kroppen, danner den et enzym som er nødvendig for å endre komplekse karbohydrater til glukose, det enkleste energikilde for kroppen. Det fremmer også sunn nerve funksjon. Tilstrekkelige mengder vitamin B1 også hindre den smertefulle, ødeleggende sykdom av beriberi.

Vitaminer B2 og B3

Riboflavin, det kjemiske navnet for vitamin B2 og vitamin B3, bedre kjent som niacin, gjør mange av de samme tingene for våre organer. Som B1, de er ingredienser i metabolismen av maten vår. De kan også hjelpe med vedlikehold av våre slimhinner (munn, nese, mage, etc) og øyne. En annen viktig oppgave for vitamin B2 og B3 er å forhindre farlig oksiderende aktivitet i kroppen, noe som skader cellene og fører til kreft.

Vitaminer B6 og B9

Dessuten hjelper med vår metabolisme, vitamin B6, pyridoksin, og vitamin B9, folsyre, holde vårt blod sunt ved å bistå med produksjonen av røde blodlegemer og opprettholde riktig nivå av hemoglobin. Hemoglobin er nødvendig for blodet å bære oksygen i hele kroppen. Vitamin B9 er også en bestanddel i produksjonen av DNA, den "oppskrift" for hver celle i kroppen.

Vitaminer B5 og B7

Disse to vitaminer, biotin og pantotensyre, henholdsvis, blir ofte brukt i forbindelse med hverandre i legemet. De er nødvendige for riktig absorpsjon av næringsstoffer og syntesen av koenzym A, som benyttes for energiproduksjon. I tillegg er de viktige for helsen vår hud, hår og negler.

Vitamin B12

Vitamin B12, som idrett tongue-kronglete navnet av cyanokobalamin, er, som de fleste B-vitaminer, som er nødvendige for metabolismen. Sammen med folsyre, gjør det og reparasjoner DNA. En annen viktig funksjon er å opprettholde helsen til nervesystemet.