Digidexo.com

Fakta om medfødt hjertesykdom

Fakta om medfødt hjertesykdom


Ifølge American Heart Association, er medfødt hjertesykdom en tilstand der strukturelle hjerteproblemer eksisterer ved fødselen. Medfødt hjertesykdom er et resultat av problemer som oppstår under utviklingen av hjertet. Oppstår disse problemene før kvinner blir klar over sin graviditet, kort tid etter unnfangelsen.

Folk med medfødt hjertesykdom

Ifølge American Heart Association, ut av 1000 babyer, vil ni ha noen form av en medfødt hjertelidelse. Det er om lag 650.000 til 1,3 millioner mennesker lever med en medfødt hjertesykdom i USA.

Pediatric medfødt hjertesykdom

Ifølge Cleveland Clinic, mange former av medfødt hjertesykdom krever åpen hjertekirurgi. Men mange foreldre til barn som har pediatrisk medfødt hjertesykdom er nølende til å ta den ruten. Mange former for medfødt hjertesykdom kan behandles ved hjelp av spesielle katetre.

Medfødt hjertesykdom og sport

Personer som har medfødt hjertefeil kan sette seg i fare når du spiller sport. Ifølge Cleveland Clinic, barn med medfødt hjertesykdom trenger å bli testet for å finne ut om de kan delta i sport. Testen som er brukt for å bestemme dette er en fitnesstest der barnets hjertefrekvens, blodtrykk, hjerterytme og generelle idrettslige prestasjoner måles.

Medfødt hjertesykdom Test

Ifølge LittleHearts.org, vil mødre ikke vet om deres barn kommer til å ha medfødt hjertesykdom med mindre de tar en ekkokardiogram test. Denne testen er ikke utført av en fødselslege, men av en spesialisert lege. Hjertefeil kan noen ganger bli oppdaget før fødselen gjennom ultralyd.

Kostnad

I løpet av 2004, den totale kostnaden av medfødt hjertesykdom for sykehusene var $ 2600000000 i USA.

Dødsfall

I løpet av 2005 ble 192 000 tapte leveår før fylte 55 på grunn av medfødt hjertesykdom. Ifølge American Heart Association, 3861 mennesker døde av medfødt hjertesykdom i 2004 Den vanligste årsaken til spedbarnsdødsfall er medfødt hjertesykdom. Ut av alle spedbarn som dør av fødselsskader, 30 prosent dør av hjertefeil.

Typer av medfødte hjertefeil

Ifølge Cleveland Clinic, som blod forlater kamrene i hjertet den passerer gjennom en ventil. Medfødte ventilfeil er når disse ventilene er misdannet eller feil størrelse. Ventilene som er mest assosiert med medfødte ventilfeil er de pulmonal og aorta ventiler.

Ifølge Mayo Clinic, er en ventrikulær septal defekt når det er et hull i sentrum, og forekommer når skilleveggen ikke fullt ut danner. Store hull krever ofte kirurgi.

Den atrieseptumdefekt er når en hullformer mellom de to øverste hjertekamrene. Dette hullet former når septum ikke lukkes skikkelig. Avhengig av størrelsen av hullet, kan behandling ikke være nødvendig.

Dette er de tre vanligste typer medfødte hjertefeil. Andre typer medfødte hjertefeil har å gjøre med underutviklede hjertekamrene; defekte, forstørret, trange eller tran arterier; eller en kombinasjon av defekter. En fullstendig beskrivelse av de mange typer congential hjertefeil kan bli funnet på MayoClinic.com.