Digidexo.com

Hvordan bruke Food Pyramid for å lage en skikkelig sunt kosthold

Hvordan bruke Food Pyramid for å lage en skikkelig sunt kosthold


Dårlige matvaner kan være svært vanskelig å bryte, spesielt når visse fristende matvarer er ikke alltid sunt. Til tross for mange tror, ​​kan sunn mat faktisk være veldig hyggelig. Næringspyramiden skapt av United States Department of Agriculture gjør det enkelt å gjøre det meste av ernæring samtidig som du nyter dine måltider.

Hvordan bruke Food Pyramid for å lage en skikkelig sunt kosthold

Velg mat porsjoner fra hver kategori basert på sin posisjon på pyramiden. For eksempel spise en større mengde av frukt, grønnsaker og hele korn hver dag men begrense fett og sukker. Matvarer som er best spises med måte er funnet nærmere toppen av pyramiden.

Bruk sunt fett og oljer i kostholdet i dine cooking.These er på bunnen av pyramiden og er sunnere å bruke enn smør eller mettet fett.

•  Velg et bredt utvalg av matvarer fra hver av de mat-grupper på pyramiden. For eksempel spiser forskjellige-farget grønnsaker å høste de unike fordelene av hver farge. Variasjon i mat sørger for at kroppen får alle de vitaminer og næringsstoffer som kreves for å være sunn.

Limit deler for å hindre inntak av for mange kalorier. Et overskudd av kalorier bidrar til vektøkning. Hold styr på kalorier du forbruker hvis du tror du kan være over eller under forbruker.

Kombiner matvarer fra ulike matvaregrupper for å lage retter som er tiltalende for deg og din familie. Dette er spesielt nyttig hvis du har en kresen i matveien eller trenger å spise noe du ikke liker. Mange oppskrifter finner du gratis på dagligvarebutikker eller på nettet.

Substitute matvarer med tilsvarende næringsstoffer hvis du ikke klarer å spise fra en bestemt matvaregruppe. For eksempel, hvis du ikke tåler melkeprodukter, kan du erstatte en laktose-intolerant tilsvarende slik som soyamelk.