Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på PID

Hvordan gjenkjenne symptomer på PID


PID, også kjent som bekkeninfeksjon, er en infeksjon som oppstår i den kvinnelige reproduktive system. Symptomene på PID varierer mye blant kvinner, noe som gjør det vanskelig å diagnostisere. The Centers for Disease Control og Prevention (CDC) rapporterer at hvert år om lag én million kvinner i USA blir behandlet for PID. Komplikasjoner, inkludert infertilitet, kan oppstå hvis PID går ubehandlet. Les videre for å lære å gjenkjenne symptomer på PID.

Bruksanvisning

•  Vær oppmerksom på at de fleste kvinner ikke gjenkjenne når de har PID. Siden symptomene er ofte mild eller ikke møter opp i det hele tatt, er det vanlig for kvinner å være uvitende om de er smittet til tross for skaden utvikler seg innenfor sine reproduktive systemer.

Lær de vanligste symptomer på PID. Kvinner med PID ofte opplever smerter i nedre del av magen. Andre symptomer er smerter mens urinering eller under samleie, plutselig feber og utflod som har en dårlig lukt.

Vet at mindre vanlige symptomer kan være unormal menstruasjonsblødning eller smerter i øvre del av magen. Ikke alle kvinner vil ha den samme kombinasjon av symptomer.

Husk at på grunn av varierende symptomer og de ​​som kan være mild til ikke-eksisterende, kan PID være vanskelig for legen din eller primær-omsorg leverandøren å diagnostisere. Uansett er det viktig å søke legehjelp så tidlig som mulig for å hindre ytterligere skade.

Gjør en avtale med din gynekolog eller primær-omsorg leverandøren for å evaluere dine symptomer. Vet at legen vil spørre deg spørsmål om din medisinske og seksuelle historie. Legen din vil også utføre en fysisk undersøkelse som kan inkludere et bekken ultralyd, sjekker for utvidelse av egglederne og andre abnormiteter.

Husk at tidlig behandling av kjønnssykdommer kan hjelpe deg til å unngå kontrahering PID. Hvis du kjenner igjen noen symptomer som tyder på en STD infeksjon, avstå fra seksuell aktivitet og søke øyeblikkelig medisinsk hjelp. Skylling eller vasking ut vagina med vann eller andre væsker, kan også føre til PID og bør unngås, spesielt hvis noen symptomer er til stede.

Tips og advarsler

  • Bakterier, slik som de som fører til chlamydia og gonoré, forårsake PID. Innse at den mest effektive måten å forebygge PID er å opprettholde sikker seksuell praksis og få testet for kjønnssykdommer på en jevnlig basis.
  • PID-smitte sprer seg i den kvinnelige reproduktive systemet og kan forårsake skader på egglederne eggstokker og livmor. Skadene til disse organene kan produsere arrdannelse som fører til alvorlige komplikasjoner, inkludert infertilitet. Søk øyeblikkelig oppmerksomhet fra din gynekolog hvis du mistenker PID.