Digidexo.com

Hvordan du får mer Pektin

Hvordan du får mer Pektin


Pektin er et oppløselig plantefiber. Den finnes i mange av våre basismatvarer, som frukt og grønnsaker, og i isolerte former i syltetøy og gelé, og kan suppleres ved behov. Ifølge Elson Haas, MD, i sin bok "Staying Healthy med ernæring," to viktige typer pektin er rhamno-galacturonans og arabinogalactans. Begge bidra til å styrke immunforsvaret. Innlemme flere av de matvarer som inneholder pektin i kostholdet ditt for å øke din pektin og generelle fiber inntak og hjelpe avverge sykdom.

Hvordan du får mer Pektin

Fiber Fakta

Konsumere en frukt-og grønnsak-rikt kosthold leverer fiber og verdifulle pektiner. Dette hjelper deg å føle deg fornøyd og forhindrer overspising. Får 35 g eller mer av fiber hver dag vil hjelpe kaste uønsket kroppsfett, og forbedre fordøyelsen. Høy fiberinntak kan bidra til å forebygge sykdommer forbundet med colon, hjerte og tarm. Ifølge WebMD.com, oppløselig plantefiber, inkludert pektin, bidrar til å hindre kolesterol fra å bygge opp i tarmen. Haas sier at pektinene kalt rhamno-galacturonans har vist seg å avgifte bly. Disse finnes i rotgrønnsaker, mais, linfrø, gresskar og gul sennep.

Riv organiske sitrus skrelle inn dine smoothies, risretter, bakevarer og varme frokostblandinger. Legg bakken linfrø til hva du har til frokost. Prøv gresskar i mer enn bare kake, for eksempel i supper og scones; steke små gresskar fylt med ris, bønner, grønnsaker og ditt valg av krydder. Sette hele eple i en kraftig blender sammen med noen andre frukter og drikke det opp. Bruk kål i stir-frys; trevl og legge den til salater eller ting hele dampet kål blader med din favoritt salte korn og bønne blanding eller kjøtt og grønnsaker fylling og bake de utstoppede blader, dekket, til de er myke.

Kjøp frosne bær til bruk i smoothies og å gjøre dessert sauser. Soyabønner kan health lagt til kosthold i form av tempeh, en solid lett fordøyelig gjæret korn produkt populær blant vegetarianere. Dette kan bli dampet, grillet, marinert, stekt, bakt eller stekt og smuldret i salater.

Forbered tørkede erter og bønner av pre-soaking og langsom matlaging. Lupin bønner må behandles ved gjentatt koking for å fjerne giftige, bitre alkaloider, ifølge BlackBookCooking.com. De bearbeidede bønner blir ofte servert med sitronsaft. Prøv grating skall av sitron på toppen som pynt å videreutvikle din pektin inntak.

Utarbeide en frukt og lin fiber smoothie. Denne smoothie inneholder både oppløselige, inklusive pektin, og uoppløselig fiber. Kombiner en medium banan (3 g fiber), ½ kopp frosne bjørnebær (4 g fiber), juice og skall fra 1/2 sitron (1 til 2 g pektin), ¼ kopp vanlig yoghurt (ofte inneholder tilsatt pektin), 2 ss. linfrø (6 g fiber) og vann, om nødvendig for jevn konsistens. Bland alle ingrediensene på høy til glatt.

Hint

  • Vanligvis en diett, inkludert et utvalg av ferske matvarer vil forsyne kroppen med alle de viktige pektinene du trenger. I tillegg kosttilskudd er tilgjengelige, for eksempel eple pektin, grapefrukt pektin og sitrus pektin. Disse er vanligvis brukes til å senke kolesterolet.
  • Den beste måten å få noen næringsstoff, enten mikronæringsstoffer eller makronæringsstoff, er fra mat. Næringsstoffer i isolasjon er aldri så fordelaktig uten alle de andre ernæringsmessige faktorer av anlegget.
  • Pressing av en frukt eller grønnsak fjerner fiber, som er inneholdt i strukturen av anlegget.