Digidexo.com

Produkter for akne arr

Produkter for akne arr


Akne arr dannes når kroppen prøver å reparere skadet hud ved å produsere nye kollagenfibre for å erstatte de som er ødelagt av akne infeksjon. Men lappen jobb er aldri perfekt. Noen ganger for mye kollagen blir produsert, som fører til forhøyede arr. Andre ganger vev er tapt, noe som resulterer i sunkne arr. Store arr er nesten umulig å fjerne, men du kan dramatisk redusere deres utseende.

Kollagen

Collagen er et protein som er naturlig til stede i huden. Injeksjoner av kollagen kan fylle i visse typer av akne arr. Prosedyren fungerer best med overflatiske bløt arr og har liten effekt på is-pick-type arr. Resultatene er midlertidige, som varer tre til seks måneder. Pasienter med autoimmune sykdommer bør ikke ha kollagen injeksjoner, fordi kollagenet anvendes er avledet fra kyr.

Scar Gel

Konsentrert løk juice er den aktive ingrediensen i noen over-the-counter arr-behandling geleer. Heldigvis trenger de gels ikke lukten av løk. Men hvis du er på et stramt budsjett, kan du gå rett til kilden og behandle akne arr med en maske laget av løk juice, gulrot juice, olivenolje og eggeplomme. Det er mye billigere enn de gels og er like effektive.

Microdermabrasion

Microdermabrasion fjerner det øverste laget av huden din ved hjelp av mikrokrystaller til eksfoliere døde hudceller, inkludert arrvev. Det kan ta flere behandlinger, men microdermabrasion kan være svært effektive, men dyre. Du kan kjøpe gjør-det-selv microdermabrasion kits i de fleste apotek under blant annet merkevarer som DermaNew, Visage Naturel og Youthful Essence. Men de vil ikke være like sterk eller effektive som å ha prosedyren gjort på en hudlege kontor.

Steroider

Keloider er svært synlige hevet arr som strekker seg utover grensen av det opprinnelige såret. De fleste over-the-counter behandlinger gjøre lite for å forbedre utseendet på keloid arr. For folk som er utsatt for disse typer arr, kan keloider virke som en forbannelse. Noen hudleger har eksperimentert med å injisere steroider i keloider og har hatt en viss suksess. Topisk retinsyre kan også anvendes direkte på arr å redusere dem i størrelse.

Sandeltre

Sandalwood har vært brukt i århundrer i India for å kjøle ned huden og regenerere vev. Du kan kjøpe ansiktsmasker som har sandeltre som en aktiv ingrediens. Du kan også lage din egen løsning ved å kombinere sandeltre med rosevann for å lage en lime, og deretter bruke den direkte til den arrete området. Den hjemmelagde versjonen er like effektive som butikk-kjøpte produkter, til en brøkdel av prisen.