Digidexo.com

Hvordan overvinne Overspising

Hvordan overvinne Overspising


Overspising er en forstyrrelse av det naturlige balanse av matinntaket syklus. Som babyer vi spiser bare til vi er fornøyd, men når vi vokser opp noen ganger vi mister denne sensibilitet. Mange over-eaters er utsatt for overdreven mat atferd for å dekke opp underliggende følelser. Stress, ensomhet, depresjon, kjedsomhet og angst føre til følelsesmessige tomrom som over-eaters forsøker å fylle med mat. Overspising kan føre til fedme, hjerteproblemer, hjerteinfarkt og kan senke generelle selvfølelse.

Hvordan overvinne Overspising

gjenkjenne dine overspising mønstre og årsaker. Erkjenner at når en viss følelse oppstår, slår du til mat. Å bevisst endre overspising vaner må du bli helt klar over dem.

Spor spise i en dagbok. Skriv ned hvert måltid eller snack du har i løpet av en dag, og de følelsene du forbinder med hver enkelt. Skriv ned hvordan du føler deg etter å ha spist. Registrerer dine matvaner vil gjøre deg gjenkjenne mønstre som sammenfaller med overspising.

Lag en sunn diett plan og forplikte seg til det. Inkluder magre proteiner, komplekse karbohydrater og rikelig med frukt og grønnsaker. Inkluder sunn snacks mellom måltidene som frukt, yoghurt og nøtter.

Fjern all junk food fra deg hjem. Erstatte junk snack med sunne snacks. Fyll kjøkkenet ditt med et utvalg av frukt, grønnsaker, nøtter og magre meieri elementer for å nyte.

Spis sakte. Tygge maten bistår grundig i fordøyelsen og oppfordrer deg til å spise mindre. Hjerne sensorene tar 12-20 minutter å innse at mat er i magen din, og at du er fornøyd. Gi hjernen tid til å erkjenne maten i kroppen din og du vil føle mindre behov for å spise mer.

Vær til stede og oppmerksom når du spiser. Avstå fra å spise mens delta i annen aktivitet. Å spise mens du kjører, ser på TV eller å være på datamaskinen tar bort fra din nytelse av mat og reduserer mengden mat hjernen registre. Se på maten mens du spiser og tillate deg selv gleden av å spise.

Drikk et glass vann før og under måltider. Noen ganger kroppen registrerer sult når det du opplever virkelig er dehydrering. Drikk rikelig med vann hele dagen. Å drikke en slurk vann mellom hver noen biter av mat bidrar også til å føle deg full med mindre mat.

Sett overspising med en fysisk aktivitet. Sport og aktiviteter ta tankene bort fra mat og fokusere den på andre oppgaver. De bruker, gjenopplive og øke din energi, utholdenhet og øke stoffskiftet. Regelmessig deltakelse i trening øker også din generelle følelse av velvære.