Digidexo.com

Øvelser for prostatakjertel

Mens din oppfatning av områder av kroppen som kan utøves kan være begrenset til steder som bryst, rygg, armer og ben, bør du også vite at det er mulig å utøve interne muskler også. Som menn alder, blir prostata ofte et område av interesse som det har en tendens til å vokse, forårsaker problemer strekker seg fra inkontinens til urinveisinfeksjoner. Riktig trener prostata kan bidra til å lindre noen av disse bekymringene.

Kegel øvelser

Kegel øvelser ble oppfunnet av Dr. Arnold Kegel å hjelpe kvinner gjenvinne blærekontroll etter fødsel. Siden da har Kegels blitt adoptert til et bredt spekter av uventede bruksområder - alt fra tidlig utløsning til bedre prostata helse. Kegels kan hjelpe med prostata problemer ved å styrke de omkringliggende vev samtidig som vi forbedrer blodtilførselen til området. Blodstrømmen er forbundet med helbredelse som blod er den eneste befrier av næringsstoffer til et område som - uten tilstrekkelig blodstrøm, vil vevet ikke overleve optimalt.

For å utføre Kegels, må du først bli kjent med de musklene som er involvert. Den raskeste snarveien til å gjøre dette på er å forsøke å stoppe og starte flyten av urin neste gang du trenger å bruke badet. De samme musklene som du kontrakt for å stoppe urinstrålen er musklene som vil bli involvert i å utføre Kegels. Når du er i stand til å mentalt bøye disse musklene på vilje, er du klar til å utføre Kegels. Sitt på kanten av en stol eller ligge på ryggen. Som du puster ut, stramme bekkenbunnsmuskulaturen, føler dem stige opp magen. Hold denne sammentrekning for varigheten av utpust, og slipp når du begynner å puste ut. Gjenta fem til 10 reps på den første økten, og husk å puste naturlig hele. Øve hver dag, jobbe deg opp til fire eller fem daglige sett med 15 til 20 Kegels.

Avanserte Kegels

Når du er dyktig på den grunnleggende Kegel, kan du prøve disse to avanserte varianter for å ytterligere øke muskelstyrke av bekkenbunnen, trene din prostata på nye måter. Den første metoden kalles "flutter". Utfør dette ved raskt å klemme og slippe bekkenbunnsmuskulaturen i overkant av 10 ganger etter hverandre. Gjør dette for to eller tre "sett". Å utføre den andre øvelsen, satt opp som om du skulle utføre en normal Kegel. Ved inngåelse, forsøke å mentalt "suger" alle bekkenbunnsmuskulaturen så høyt opp i magen som du kan. Som du slipper, bære ned og "push" musklene tilbake til sin opprinnelige plass. Gjenta denne kraft skyve og trekke i totalt 10 ganger. Dette vil ansette magemusklene samt bekkenbunnsmuskulaturen, så ikke bli overrasket hvis du er litt sår i magen neste morgen.