Digidexo.com

Menopause Relief Aids

Menopause er et faktum av livet. Hetetokter og humørsvingninger er bare to av symptomene som kan gjøre vanlige liv uregelmessig for tusenvis av kvinner. Med fremme av moderne medisin, trenger menopause symptomer ikke å være et mareritt. Lettelse for symptomene varierer fra øvelse til hormonbehandling. Selv om disse symptomene ikke kan unngås, kan de bli behandlet, vanligvis med positive resultater.

Fakta

Menopause er en serie av stadier som er direkte knyttet til den kvinnelige reproduksjonssyklusen. Disse stadiene er perimenopause (når symptomer på overgangsalder begynner), menopause (slutten av reproduktive år) og postmenopausen (12 måneder etter siste menstruasjonssyklus), ifølge National kvinner Health Information Center. De hormonelle endringer under disse fasene kan føre til ubehag og skape en følelse av ubalanse i hverdagen for mange kvinner.

Symptomer

Symptomer på overgangsalder inkludere endringer i menstruasjonssyklusen, hetetokter (nattesvette), søvnvansker, tretthet, tørr hud, humørsvingninger, fysiske endringer (jevning midje, verkende ledd), muskel tap og endringer i libido.

Hjem Rettsmidler

Det er flere livsstils metoder for å lindre menopause symptomer. For å lindre hetetokter, anbefaler Mayo Clinic regelmessig mosjon, dressing i lag, og identifisere og unngå triggere. Noen triggere inkluderer krydret mat, alkohol og varm eller varm drikke. Optimalisere søvn er et annet forslag fra Mayo Clinic. Optimalisere søvn inkluderer å unngå koffein før sengetid, trene i løpet av dagen for å fremme god søvn, og avslapping teknikker som dyp pusting og yoga. Å spise godt er også foreslått fordi et sunt kosthold gir nødvendige næringsstoffer. Styrke bekkenbunnen med Kegel øvelser kan hjelpe noen tilfeller av inkontinens, og vaginal tørrhet kan avlastes med over-the-counter smøremidler.

Medisinske behandlinger

For å lette noen av forholdene forbundet med overgangsalderen, Mayo Clinic bemerker at hormonbehandling (østrogen) er "uten tvil, den mest effektive behandlingsalternativ for å lindre overgangsalderen hetetokter." Antidepressiva er også effektive i å redusere hetetokter. Andre medikamenter som ikke er hormonelle, slik som Boniva eller Fosamax, kan være foreskrevet for å behandle eller forebygge osteoporose. Selektive østrogenreseptormodulatorer er også foreskrevet for å øke bentetthet.

Advarsler

Noen kosttilskudd bør tas med ekstrem forsiktighet. Konsulter lege før du vurderer noen urtemedisiner. Bare fordi disse kosttilskudd kan komme fra planter og synes å være naturlig, "er sannheten at vi ikke vet nok om disse kosttilskudd for å vite om de er faktisk sikker, og hvis de virkelig vil lette overgangsplager", heter det ifølge National Institutes of Helse. Noen urter som lover lindring kan ha alvorlige og noen ganger fatale bivirkninger, inkludert leverskade.