Digidexo.com

Salmonella Enteritidis Fakta

Salmonella Enteritidis Fakta


Idrettsutøvere håper å øke mengden protein de forbruker har vært kjent for å drikke rå egg. Dette skulle visning av machismo er sett i Sylvester Stallones "Rocky" -filmene; imidlertid ernærings advare mot forbruk av rå egg, siden de eventuelt inneholde bakterien Salmonella enteritidis, en spesiell type av salmonella bare finnes i egg.

Generell informasjon

Salmonella enteritidis er en bakterie som finnes i egg og kan forårsake sykdom hvis eggene spises rå eller kokt. Det er umulig å si ved å se hvilke egg kan være infisert med bakterien, så det anbefales å grundig koke egg før spising og for å unngå kryssforurensning ved håndtering av rå egg.

Bivirkninger, behandling og Fatality

Salmonella enteritidis forgiftning er preget av feber, magekramper og diaré, alt fra 12 til 72 timer etter inntak av infisert mat eller drikke. Annen mat og drikke kan bli påvirket av Salmonella enteritidis ved krysskontaminering, selv om det er bare naturlig finnes i egg. Sykdommen varer vanligvis opp til en uke, og kan ikke kreve antibiotika. Sykdommen kan reise fra tarmen inn i blodstrømmen til en person med et svekket immunsystem. I dette tilfellet, dersom sykdommen ikke behandles med antibiotika i tid, kan det være dødelig.

Infiserte Egg

I motsetning til andre tråder av salmonella, infiserer Salmonella enteritidis eggstokkene av høner og forurenser eggene før skjellene er dannet. Selv om en høne i eggstokkene kan være infisert, kan hun fortsatt produsere friske egg.

Holde Uten Infeksjon

Alle er i fare for Salmonella enteritidis selv spedbarn, eldre og personer med nedsatt immunforsvar er spesielt utsatt. For å unngå Salmonella enteritidis, er det viktig å holde eggene i kjøleskap, for å unngå sprekker eller skitne egg, å vaske hender og redskaper med såpe og vann etter kontakt med rå egg, for å spise egg i løpet av to timer med matlaging, til å kjøle left matvarer som inneholder egg og for å unngå å spise rå eller kokt egg.