Digidexo.com

Elbow dysplasi Symptomer

Albue dysplasi er den vanligste årsaken til halthet og albue smerter i store rase hundene. Symptomer vanligvis begynner å manifestere når en hund er omtrent fire måneder gammel.

Fakta

Albue dysplasi er en tilstand hos hunder der albueleddet blir misformet eller deformert. Det kan være forårsaket av en eller en kombinasjon av fire utviklingsavvik. Albue dysplasi har en genetisk komponent, og er ofte gått fra en generasjon til den neste. Det er vanligvis funnet i store raser som Rottweilere, golden retrievere og Newfoundlands. Symptomene inkluderer halthet og smerte ved albueleddet når den beveges, samt problemer bevegelige benet.

Pain

En av de første symptomene på albue dysplasi at mange hundeeiere legge merke til er smerte. Hunder med denne tilstanden vil halte og motstå å ha sin albueleddet rørt. Smertene kommer som regel og går i de tidlige stadier av tilstanden. Det er vanligvis mest fremtredende etter perioder med trening eller intens aktivitet. Denne symptom på albue dysplasi kan styres med smertestillende og glasur de berørte felles.

Hevelse

En hund med albue dysplasi vil også vise symptom på felles effusjon ved albuen. Dette innebærer betydelig svelling når fluid fyller fugen. Det er på samme måte som ledd tegnet av leddgikt vil også hovne opp og bli ømme. Dette symptomet, som det av leddsmerter, blir ofte mer merkbar etter trening. Det også er behandlet med ising og smertestillende for å lindre hundens ubehag.

Range of Motion

Når en hund er i bevegelse, kan et annet symptom på albue dysplasi bli sett. Tilstanden begrenser hundens bevegelsesutslag med forfoten. Dette fører til halting når hunden turer samt awkwardness mens du ligger nede eller stigende. Grensene for omfanget av bevegelse kan bli verre med tiden. Fysioterapi som involverer ikke-vektbærende trening som svømming, noe som kan bidra til å forbedre utvalg av bevegelse i albuen.

Limb Position

Som en hund albueleddet deformeres på grunn av albuen dysplasi, den stilling i hvilken dog holder benet vil endre seg. Vanligvis lem har en tendens til å bli holdt i en positur vekk fra hundens kropp. Det kan også bli forskjøvet til en positur av supinasjon, eller krøllet under kroppen. Hunden i dette tilfellet kan virke litt hjulbeint. Endringer i lem posisjon kan endre hundens gangart og gjøre walking vanskelig.