Digidexo.com

Verktøy for synshemmede

Verktøy for synshemmede


Personer med en synshemming må tilpasse seg å lede et liv i nærheten av mørket. Moderne teknologi og oppfinnelse har gjort det mulig for synshemmede å lese, ringe folk på telefonen og krysse travle gater uten hjelp av en annen person. Mange enheter finnes som kan hjelpe dem med en synshemming å leve livet litt enklere. Noen adaptive verktøy inkluderer snakker klokker, klokker, telefoner, punktskrift og store utskrifts bøker og mobilitet hjelpemidler.

Snakker Telefoner og Klokker

Mange fagfolk som arbeider med synshemmede foreslå å bruke snakker klokker, klokker og telefoner. Disse enhetene holde synshemmede studenter og fagfolk på en tidsplan, med time oppdateringer og alarmer. Talking telefoner bruker en høyttaler som kunngjør personen som ringer og hva nummeret samtalen kommer fra. Telefonene også lese tilbake den oppringte nummeret, og ha lett programmerbar, å ringe ut. De snakker telefoner har også store talltastene og lyse opplyst funksjoner for å varsle om innkommende anrop.

Braille og store trykte bøker

Braille eller hevet prikker på papir, blir lest ved hjelp av fingertuppene. Teknologien ble utviklet i begynnelsen av det 19. århundre. Braille gjør at de med dårlig syn, eller til og med helt blind, for å lese materialer som de ellers ikke ville ha evnen til å lese. Braille kan brukes på hvilken som helst bok, magasin eller avis. Store trykte bøker kan fungere for de som har noen visjon og evnen til å lese større print. Biblioteker og bokhandlere inneholder en rekke store trykte bøker, tilgjengelig i både fiction og non-fiction.

Mobility Aids

Mobilitet hjelpemidler inkluderer også elementer som stokker og førerhunder. De lette hvite canes tradisjonelt brukes av synshemmede har en avrundet tupp som glir langs bakken lett. Stokk inneholder også en rillet grep for riktig fingerplassering, og en håndleddstropp så stokk ikke glir ut av hånden og bli tapt. Blinde eller svaksynte enkeltpersoner kan også dra nytte av førerhunder. Disse hundene gir både kameratskap og støtte til synshemmede personer. Hunder kan hjelpe de med dårlig syn i å navigere byens fortau, gater og travle steder som kjøpesentre og parader.