Digidexo.com

Tinnitus Effects

Tinnitus, en ringing eller summende i ørene, er ikke en sykdom, men kan være et symptom på en underliggende problem. Det kan være en kortvarig, sporadisk irriterende, eller det kan føre til alvorlig nød og vare lenge.

Årsaker

Skader fra høye lyder eller musikk kan forårsake tinnitus. Andre vanlige årsaker er skade på trommehinnen; aldersrelatert hørselstap; ørevoks buildup; herding av bein i det indre øret; aterosklerose eller åreforkalkning og nerveskader i ansiktet eller hodet.

Testing

Årsaken til tinnitus kan bestemmes gjennom en fysisk undersøkelse av en lege; hun vil sjekke for å se om det er ørevoks buildup eller en punktert trommehinne. Hørselstester benyttes også for å finne kilden til tinnitus.

Behandling

Behandling varierer fra fjerne ørevoks på medisiner for alvorlig tinnitus. Hvit støy maskiner og høreapparater kan maskere effekten av tinnitus.

Livsstil

Livsstilsendringer kan lindre effektene av tinnitus. Unngå alkohol, høye lyder, stress og nikotin. Spill av bakgrunnsstøy, slik som en løpe vifte eller myk musikk.

Forebygging / løsning

Alltid bruke hørselsvern når du blir utsatt for høye lyder, for eksempel konserter eller target practice, og opprettholde gode kolesterolet å unngå åreforkalkning.