Digidexo.com

Hva er farene ved røkt kjøtt under svangerskapet?

Hva er farene ved røkt kjøtt under svangerskapet?


Når en kvinne er gravid, er det flere matvarer som en hun bør unngå å beskytte sin egen helse og helsen til sitt ufødte barn. I tillegg til rå fisk (sushi); tunfisk; myke, upasteurisert ost; alkohol; koffein og eventuelle upasteurisert juice eller andre produkter; kvinner bør også unngå røkt og spekemat. Disse kjøtt har en tendens til å ha høyere tilfeller av E. coli og listeria, som kan være svært skadelig for både mor og foster og forårsake alvorlig sykdom.

Utviklings Forsinkelser

Kjøttpålegg og røkt kjøtt - for eksempel kalkun, roastbiff, bologna, salami, etc .-- er ulike typer kjøtt som bør unngås så mye som mulig i løpet av svangerskapet. Mange kjøttpålegg inneholder høye nivåer av nitrater og konserveringsmidler for å holde dem friske. Disse kjemikaliene kan føre til ulike komplikasjoner i svangerskapet, inkludert fødselsskader og utviklingsmessige forsinkelser i barnet senere i livet.

Røkt kjøtt - som lox, annen fisk, vilt eller biff - er spesielt farlig fordi selv om de er kokt, kan forurense kjøttet har skjedd før eller etter at kjøttet var røkt. Forurensning oppstår når kjøttet er infisert med bakterier, som kan gjøre at personen spiser det svært syk. Noen infeksjon under svangerskapet gjør det ufødte barnet ekstremt utsatt for hjernen og kognitive forsinkelser og problemer, noe som kan påvirke læring evner, visjon og tale.

Farlige infeksjoner

Røkt kjøtt og kjøttpålegg har en høy sjanse for å bli smittet med listeria eller E. coli-bakterier. Begge former for bakterier er forårsaket av etter matlaging kjøtt og bearbeidet mat. Disse kan krysse gjennom morkaken og forårsake både mor og baby å ha influensalignende symptomer som kvalme og feber. Hvis infeksjonen forverres, kan det føre til at moren til å bli desorientert og kan føre til kramper og stivhet i hele kroppen. Gravide kvinner er spesielt utsatt fordi deres immunforsvar er oppbrukt gjennom hele svangerskapet, spesielt i siste trimester (måneder seks til ni av svangerskapet). Gravide kvinner er ikke like i stand til å bekjempe eventuelle infeksjoner som de ville når de ikke er gravide.

Graviditet Komplikasjoner

Å spise røkt kjøtt kan forårsake infeksjoner i både mor og baby, og føre til store komplikasjoner i svangerskapet - inkludert pre-term fødsel eller abort. De kan også føre til fødselsskader i ditt ufødte barn. De fødselsskader som oftest forbundet med å spise røkt kjøtt er forbundet med fordøyelse problemer og allergier hos barnet ditt. Disse effektene kan presentere seg selv i utgangspunktet, eller ta noen år å dukke opp. Det kan ikke være fullt mulig å unngå disse matvarene gjennom hele svangerskapet, men du bør absolutt begrense deg i forbruker dem.