Digidexo.com

Bivirkninger av ECA Stack

En ECA stack er et vanlig, rask vekt-tap supplement. Det kombinerer bruk av efedrin, koffein og aspirin. Det er et sentralstimulerende og har eksistert i vekt-tap og prestasjonsfremmende bransjen i flere tiår. Men som alle slankepiller, kommer en ECA stack med uønskede bivirkninger.

Efedrin

Efedrin er relatert til amfetamin eller "hastighet" og er en type av stimulant. Det kan finnes naturlig i visse planter og er ofte brukt i mange energidrikker og forskjellige slankepiller som "ephedra." Efedrin er et sentralstimulerende som vanligvis brukes til å behandle pusteproblemer, astma, høysnue og tett nese. "Pseudoefedrin" finnes i mange kalde medisiner som Sudafed. Det er mange bivirkninger forbundet med efedrin, blant annet økt blodtrykk, angst, svimmelhet, hodepine, kvalme, tap av appetitt og søvnløshet.

Koffein

Koffein er også et kraftig sentralstimulerende, som finnes i mange energidrikker, i kaffe, te, brus, sjokolade og diverse andre matvarer. Koffein har en svak thermogenic effekt og kan undertrykke appetitten til en viss grad, men det har ikke noen vesentlig vekt-tap effekter når de tas alene. Høyt forbruk kan ha mange bivirkninger som ligner på efedrin, inkludert kvalme, muskelskjelvinger, hjertebank, angst, hodepine og søvnløshet. Koffein kan være vanedannende og abstinenssymptomer inkluderer alvorlig hodepine, tretthet, søvnløshet, irritabilitet og angst.

Aspirin

Aspirin, i motsetning til efedrin og kaffein, er ikke en stimulerende, men det har vist seg å redusere utskillelsen av efedrin sekresjon, og etterlater det i blodet til å arbeide lengre og har mer varige virkninger på kroppen. Tar efedrin og koffein alene viser nesten de samme effektene av å ta det med aspirin, og det er fortsatt spekulasjoner om hvilken rolle aspirin har på en ECA stack.

Slik fungerer det

Efedrin og koffein øke nivåene av noradrenalin, som kontrollerer kroppens reaksjon på stress og initierer "fight or flight" respons at sentralstimulerende midler er brukt til. Dette har mange effekter på kroppen, for eksempel å øke pulsen, øker blodtrykket, utvide luftveiene for mer oksygen å komme inn, og litt øke din hviler metabolic rate (RMR). Noradrenalin påvirker også hypothalamus, som bidrar til å kontrollere appetitten. Ifølge Student Nutrition Lovutvalget ved UCLA, kan disse effektene på kroppen bidra til å gjøre vekttap mulig.

Advarsel

FDA har koblet et antall dødsfall til bruk av efedrin og vekttap. Du bør vite at noen diett pille har risiko forbundet med å bruke det. Effekten av en ECA stack er en appetitt suppressant er kortvarig og bare vare ca to uker før kroppen blir vant til å ha stoffer i systemet ditt. De som tar en ECA stack burde gå det ut etter ca en måned av bruk, noe som gir kroppen din tid til å komme tilbake til det normale. Vekttap effekter av en ECA stack er vanligvis rask og ikke vare når du slutter å supplere dem i kostholdet ditt. Hvis du er ute etter langvarig vekttap resultater, er en ECA stack ikke for deg.