Digidexo.com

Hva Dental instrumenter benyttes av tannlegespesialister?

Hva Dental instrumenter benyttes av tannlegespesialister?


De fleste er kjent med tannspeil, badevekt og sug som brukes i profylakse og rengjøring, men få er klar over det store utvalget av redskaper som brukes av spesialister. Mens lik de av generell tannbehandling, som hver har blitt spesielt konstruert for en bestemt oppgave og kjeveområdet for å maksimere effektiviteten og minimalisere smerte og skade.

Ortodontiske Instrumenter

Kjeveortopeder er en del av de største dental spesialitet og er oftest assosiert med braketter og band. De krever imidlertid spesialiserte redskaper for å feste, stramme og fjerne dem for å produsere et vakkert smil. De bruker herding lys for å hjelpe feste brakettene til tennene; Mathieu tang, som låser når den er lukket for å holde små deler; oppdagelsesreisende, som er en krok-lignende pekte instrument som brukes til å undersøke tenner; interproksimale strippere som fjerner noe av emalje fra mellomrommene mellom tennene for å skape ekstra plass til overfylte tenner, og scalers å fjerne overflødig sement. De er avhengige av bandet fjernere, for å fjerne band fra tennene; pin og ligaturinnstillingene cutters å kutte av erke ledninger og ligaturer og distale endekuttere som kuttet endene av erke ledninger.

Oral & Maxillofacial kirurgiske instrumenter

Oral kirurger utføre en rekke operasjoner for å forebygge, behandle og lindre overkjevens problemer ved hjelp av et bredt utvalg av instrumenter. Deres verktøykasse inneholder Saker, som brukes for å trekke tilbake kinn, tunge eller vev for å gi bedre sikt; kirurgiske skalpeller og kirurgiske Curettes, hver med varierende bladene; rot og perioteal heiser, som løsner tennene fra sine røtter og periosteam; og kirurgisk air drill, som lar kirurger å fjerne bein og seksjons tenner raskt med minimal smerte. Oral kirurger også stole på en rekke tang som tillater dem å forstå andre redskaper, oftest blant dem er de nål-holder tang, som brukes til å holde sting, og tanntrekking tang, som tillater kirurgen å ta fatt i tannen under utvinning.

Endodontiske instrumenter

Endodontists behandle problemer i tannen der det myke vevet, cellulose og nerver ligge. De er best kjent for å utføre rotfylling, en prosedyre utviklet for å reparere og lagre en tann som er dårlig forfalt eller har blitt infisert. Deres verktøy er spesielt utviklet for å rense ut rotkanalen. Forut for Inngrep, er en elektronisk apex lokator brukt for å bestemme lengden av kanalen plass, noe som eliminerer behovet for røntgenstråler. En høyhastighets drill utstyrt med en spesialisert karbid bur er først brukt til tunnelen inn i kanalen. Stadig finere håndverktøy blir så brukt til å fjerne kanalen massen, starter med brotsjer, en fleksibel, konisk spiss og gjennomføre med fiskekrok utvidelser. En fleksibel rotkanalen reamer brukes til å forstørre kanalen eller fjerne gammel tetningsmiddel eller fylling, etterfulgt av anvendelse av en serie av filer, som oftest til H og K-filer, med skjærekanter er finere og tillate mer nøyaktig arbeid. Kanalen blir deretter forseglet med en guttaperka varmepistol, som distribuerer og varmer fugemasse, noe som gjør det lett formbare.

Periodontic Instrumenter

Periodontists behandle støtte- og omliggende vev av tennene og er fokusert på helsen til tannkjøttet. Den butte periodontal sonde er deres primære diagnostisk verktøy, og brukes til å måle sprekken mellom tenner og tannkjøtt. Betennelse kan føre til at denne sprekken å utdype i en lomme, noe som er et tegn på periodontal sykdom. Hvis den finnes, vil en periodontist bruke ultralyd rengjøring instrumenter, periodontal Curettes og scalers i en prosess kalt root skalering, som i motsetning til generell rengjøring fjerner plakk og tannsten fra under tannkjøttet.

Protetiske Instrumenter

Protetikk avtaler med ledelsen og behandling av forhold knyttet til manglende eller mangelfulle tenner og vev. De kan ansette dental broer, proteser, skallfasetter og andre substitutter. De bruker skuffer inntrykk å ta former av eksisterende tenner og tannkjøtt, protetiske spatler for håndtering av dentalvoks og blande avtrykksmaterialer, prothodontic kniver til sammensatte, gips og trim, og tohodet mort carver, som brukes til å skjære voks visninger . Prosthodontists kan også bruke krone fjernere å fjerne gamle kroner.