Digidexo.com

Sunt kosthold for skrumplever

Skrumplever er en ødeleggende tilstand. Leveren er en av de viktigste organer i kroppen. Selv med en frisk lever, er det viktig å spise et sunt balansert kosthold. Når leveren blir skattlagt, er et sunt kosthold imperativ. Men hva er et sunt kosthold for skrumplever?

Leverfunksjons

Det er viktig å forstå den totale funksjon av leveren før du tar fatt på et sunt kosthold for skrumplever. De fleste kan forklare generelt hva hjertet gjør, hva hjernen gjør, nyrene og magen; tross alt, disse er svært viktige organer. Leverens funksjon, like viktig, ikke er så godt kjent. Leveren er kroppens store multitasker samt kroppens største indre organ. Leveren produserer stoffer som bryter ned visse fett, gjør noen former for proteiner og filtre giftstoffer fra kroppen din. Når en lever har skrumplever, får sunne vev erstattet med en bindevev, noe som begrenser funksjonen til leveren. Et sunt kosthold skal ikke sette press på leveren samtidig som kroppen med næringsstoffer.

Anbefalt Foods

Frukt, grønnsaker og helkorn bør være grunnlaget for et sunt kosthold for skrumplever. Foods høy i fiber som brokkoli og belgfrukter er viktig for en person som lider av skrumplever. En ideell middag skulle bestå av dampet brokkoli, en bakt / grillet kyllingbryst og hel-korn toast med lav-fett margarin.

Matvarer for å unngå

Mat med høyt saltinnhold og høy i mettet fett er matvarer for å unngå. Spise store mengder protein og kalorier er farlig; det fører til leveren til å over-prosessen. Behandlet, pakkede matvarer som skal spises med forsiktighet på grunn av mangel på næringsstoffer og belastning på leveren under behandlingen. Ting du bør unngå er eske makaroni og ost, mikrobølgeovn middager, bearbeidet kjøtt og lignende elementer. Matvarer som inneholder store mengder sukker bør unngås også.

Alkohol

Eliminere alkohol av noe slag er avgjørende. Skrumplever er ofte forårsaket av alkoholmisbruk; fortsetter å drikke alkohol setter press på leveren og hindrer dens evne til å helbrede.

Rådgiver

Hvis du har blitt diagnostisert med levercirrhose, konsultere legen din om kosthold endringer. Dietten er nevnt ovenfor, en med mye frukt, grønnsaker og helkorn med begrensninger på salt og fett er en samlet trygt, sunt kosthold for enhver person; Men med skrumplever, kan legen din vil at du skal unngå visse matvarer helt. Å ha en lege direkte diett valg gjennom hele helbredelsesprosessen av skrumplever er nesten like viktig som sunt kosthold.