Digidexo.com

Supermat som forbedrer helse

Supermat som forbedrer helse


"Du er hva du spiser" er et ordtak at folk flest er ganske kjent med. Folk som spiser super mat vanligvis har bedre helse enn folk som ikke gjør det. Super mat får sitt navn fra de svært alvorlige helseproblemer som de kan hindre oppstår når du legger dem til din diett. Ting som hjertesykdommer, kreft og diabetes kan bringes i sjakk ved å forbruke riktig super mat på en jevnlig basis.

Blåbær

Betennelse er en av de viktigste årsakene til kroniske sykdommer. Blåbær er en anti-inflammatorisk, noe som gjør dem perfekt for warding av slike sykdommer. Risikoen for hjertesykdom og kreft kan reduseres ved å legge blåbær til ditt daglige kosthold. Blåbær er fylt med antioksidanter, som gir store helsemessige fordeler for kroppen. Blåbær er også rik på vitamin C og kalium. Husk at jo flere antioksidanter i blåbær, jo bedre. Fargen er nøkkelen, og mørkere farget blåbær har mer antioksidanter enn lysere farget dem, ifølge WebMD.

Brokkoli

Brokkoli er en svært populær grønnsak over hele verden og tilhører samme familie som for kål og rosenkål. Brokkoli er virkelig en super mat og inneholder mange ting som kroppen trenger, for eksempel vitaminer, protein, kalsium og jern. Ifølge American Cancer Society, har brokkoli også fytokjemikalier som har vist seg å kjempe mot kreft. Insulin kan reguleres ved å spise brokkoli, fordi det er fullpakket med krom. Dette er grunnen til at diabetikere kan ha nytte av å legge brokkoli til kostholdet. Brokkoli kan også styrke en persons immunsystem, lavere kolesterol og redusere sjansene for å få Alzheimers sykdom.

Egg

Egg er en super mat som har blitt funnet å øke energinivået og forbedre hjernens funksjoner, ifølge Health Online Zine. Helse drar stoffer som protein, vitaminer og aminosyrer kan alle fås fra å legge egg i kostholdet ditt. Det er et stoff som kalles kolin som finnes i egg eggeplomme som hjelper til med hjernens utvikling. Egg har også viktige antioksidanter som lutein, som kan hjelpe en persons syn, og selen som kan holde blodpropper fra forming.

Valnøtter

Antioksidanter er stor for å holde kreften borte, og valnøtter har mer antioksidanter enn noen annen mutter på jorden. Studier publisert i Journal of Nutrition viser at det å ha et kosthold som inneholder rikelig med valnøtter kan redusere sjansen for å få hjerteinfarkt med opptil 50 prosent. Dette er fordi de er rike på vitamin E som er kjent for å skape et sterkt og sunt hjerte. Valnøtter kan enda lavere kolesterol på grunn av omega 3 oljer som de besitter. Når du legger til dette det faktum at de er også rik på protein, er det ikke rart at valnøtter er en av de super mat som forbedrer helsen.