Digidexo.com

Interessante fakta om fruktfluer

Bananflue er en motstridende art. Til tross for sin størrelse, kan de små frukt yngel forårsake massiv skade på avlinger. Men bananflue er også en mye studert dyr med informasjon som kan benyttes for menneskelig helse og sykdom. Begrepet "bananflue" er et navn gitt til bredt spekter av fluer som inneholder mange arter.

Frukt Fluer: Endre Beer inn Eddik

Fruktfluer er trukket til fermen mat som et sted å mate og å legge sine egg. Dette gjør råtnende frukt et godt mål, men også gjør fruktfluer tiltrukket av fermen øl og vin. På grunn av bakteriene de bærer, kan fruktfluer komme inn øl og vin under disse tidlige gjæring etapper og forvandle dem til eddik. En fordel med denne affinitet er at øl og vin kan brukes som en frukt-fly felle når de er en plage i hjemmet.

Frukt Fluer: Forskning Superstars

I noen få århundrer har bananflue blitt en go-to insekt for genetisk forskning. Det er flere grunner til at fruktfluer fungerer så bra når forskerne ønsker å studere genetikk og mutasjoner. Først fruktfluer er små og billige, så mange av dem kan holdes i en liten plass, slik at mer eksperimentelle fag. For det andre fruktfluer lever bare i 10 dager, slik at endringer mellom fødsel og død kan sees raskt. Til slutt, fruktfluer har fire kromosomer og lignende kjemiske veier til menneske, slik at resultatene gjelder for menneskers helse.

Frukt Fluer: Dancing Machines

Mann fruktfluer bruker dans for å tiltrekke maker. For et så lite insekt, kan dansen være komplisert. Ifølge Orkin.com nettside, hannen først vibrerer bena mot kvinnens hode, da begge fluene vender mot hverandre og trekker bena fra side til side. Før den mannlige er klar til å pare seg, vil det spre sine vinger og vri dem for å få den kvinnelige oppmerksomhet. Resultatet fra dette møtet kan være opp til 400 egg på en gang.

Frukt Fllies: Mutants

Genetisk eksperimentering på frukt flyr over en kort periode kan produsere noen bisarre resultater. Frukt frites har kromosomer som er lette å manipulere, så forskerne har vært i stand til å endre fargen på øynene og lengden på vingene enkelt. Men andre fruktflue mutasjoner har produsert frukt fluer med krøllete vinger, flyr frukt med ingen øyne og fruktfluer med bena vokser ut av hodet i stedet for antenner.