Digidexo.com

Hva skyldes væske rundt hjertet?

Hva skyldes væske rundt hjertet?


For mye væske rundt hjertet kalles perikardvæske. Den hjerteposen er en væskefylt sekk som omgir hjertet. Det er vanligvis en liten mengde av væske i dette mellomrom. Overflødig væske, inkludert blod, kan bygge opp i dette området og legge press på hjertemuskelen. Dette kan føre til kortpustethet, brystsmerter, hoste, svakhet, uregelmessig hjerterytme og feber. I noen tilfeller, kan årsaken være bestemt, men i andre tilfeller er årsak er ukjent.

Sykdommer som forårsaker væske rundt hjertet

Overflødig væske rundt hjertet kan være på grunn av en sykdom som forårsaker betennelse. Dette kan omfatte revmatoid artritt, lupus, HIV / AIDS og enkelte typer kreft. Viral, bakterier, sopp eller parasitter kan også lage ekstra væske.

Thyroid Disease: forårsaker væske rundt hjertet

Å ha en underaktiv skjoldbruskkjertel, som kalles hypotyreose, kan også bidra til denne tilstanden. Redusert aktivitet av skjoldbruskkjertelen kan føre til økte nivåer av total kolesterol og lav-densitet lipoprotein-kolesterol og en eventuell endring i high-density lipoprotein kolesterolet, som plasserer en belastning på hjertet.

Medisinske prosedyrer forårsaker væske rundt hjertet

Betennelse i hjerteposen kan oppstå etter et hjerteinfarkt eller hjertekirurgi. Behandlinger slik som stråling og kjemoterapi har også vært knyttet til perikard effusjon.

Medisiner kan føre til væske buildup rundt hjertet

Visse medisiner kan sette deg på et høyere risiko for væske rundt hjertet. De mest vanlige medisiner for å se etter er hydralazine (brukes til behandling av høyt blodtrykk), isoniazid (brukt for tuberkulose) og fenytoin (brukes til å kontrollere epileptiske anfall).

Andre årsaker til Fluid bygge opp rundt hjertet

En tilstand som kalles uremi kan føre til for mye væske bygge opp. Uremia oppstår når avfallsstoffer hoper seg opp i blodet på grunn av nyresvikt. Perikarditt synes også å forekomme hos noen pasienter i dialyse.