Digidexo.com

Scar Healing Process

Arrdannelse er en naturlig respons til skader som resulterer i skade på huden. Et arr består av en vev kalt kollagen som frigjøres når en skade årsaker skade dypere enn det ytre laget av huden, eller epidermis. Mens arret helbredelsesprosessen er nødvendig, kan de resulterende arr være estetisk utiltalende.

Time Frame

Arr kan ta 12 til 18 måneder til helt moden. Mens noen arr naturlig bedre og bli mindre synlige over tid, andre kan forbli i en mannsalder. I begynnelsen stadier, arr er mørk rød og oppvokst. Denne første røde fargen er et resultat av en økning i blodårene, som leverer de helbredende vev i det skadde området. Som arr leges, de blir lettere og flatere.

Faktorer

Arret helbredelsesprosessen er forskjellig for hver enkelt og for hver skade. Mens arr kan utvikle hvor som helst på kroppen, albuer, knær og bryst er mer utsatt for arrdannelse. Yngre hud er mer sannsynlig å produsere tykkere og mer synlige arr, på grunn av er tilbøyelighet til å over helbrede. Arr er mer synlig på områder der
huden er strammeste, som hake eller panne. De er mindre synlige når de faller sammen naturlige hud linjer eller rynker.

Typer av Scars

Det finnes tre forskjellige typer arr: atrofisk, hypertrofisk og keloidal. Atrofiske arr dannes som fordypninger i huden, mens hypertrofiske arr er forhøyet. Keloid arr er forhøyet og vokser kontinuerlig. De utvikler når arrvev vekst overgår den opprinnelige størrelsen av skaden. Keloid arr, bortsett fra å være potensielt skjemmende, kan være kløende og smertefullt å ta på.

Behandling

Det er mange behandlinger tilgjengelig som hjelp med arret helbredelsesprosessen. Naturlige behandlinger inkluderer bruk av vitamin E og C og anvendelsen av arr healing krem ​​som inneholder aloe vera. Disse behandlingene hjelpe fremskynde arret helbredelsesprosessen og minimere utseendet på arr. I mer alvorlige tilfeller - for eksempel brenne arr - kirurgi eller dermabrasion (en metode som fjerner ytre lagene av huden) kan være nødvendig. Laser resurfacing er et annet alternativ, en prosess som bruker kraftige lysstråler å "viske" hud feil. Kortison injeksjoner er et populært alternativ for å minske de negative effektene av keloid arrdannelse.

Potensial

Nye behandlinger for å hjelpe til i arret helbredelsesprosessen er i utvikling. Ifølge en artikkel på nettstedet CosmeticsDesign-Europe.com, har en britisk bioteknologiselskap oppfunnet en syntetisk hud som vil revolusjonere arret helbredelsesprosessen. Den syntetiske hud produserer kollagen, replikere kroppens naturlige prosess for å skape ny hud.