Digidexo.com

Hvorfor kan jeg ikke slutte å røyke?

Hvorfor kan jeg ikke slutte å røyke?


Røyking kan drepe deg. Det fører til mange dårlige effekter på helsen din som kan føre til høyt blodtrykk, hjerteinfarkt, hjerneslag, luftveisproblemer, kreft, tannkjøttsykdom og diabetes komplikasjoner. Men, er det vanskelig å slutte, fordi tobakk er et avhengighetsskapende stoff.

Identifikasjon

Nikotin i tobakk fører til endringer i hjernen din så snart du inhalerer. Følelsene av glede du opplever, gjør du krever mer, og de dårlige følelsene når du ikke røyker gjør det vanskelig å slutte.

Effekter

Når du røyker, nikotin midlertidig øker hjertefrekvensen, blodstrøm og blodtrykk. Andre kjemikalier i sigaretter, kombinert med nikotin, redusere mengden av oksygen i blodet, trange arterier og skader blodårene.

Symptomer

Når du prøver å slutte å røyke, er pulsen lavere, og du blir deprimert, engstelig, utålmodig og irritert. Du er rastløs og har en hard tid å konsentrere seg. Du kan føle deg sulten hele tiden, og få vekt.

Betraktninger

Ifølge Center for Disease Control, Department of Health and Human Services 'oppdaterte kliniske retningslinjer for behandling av tobakksavhengighet sier at tobakksavhengighet er en kronisk tilstand som trenger flere intervensjoner.

Oppløsning

Få hjelp fra familie, venner, medisinske fagfolk og støttegrupper. Fortsette å prøve hvis du ikke kan slutte med en gang. Det tar mer enn ett forsøk for folk flest å slutte.