Digidexo.com

Hvordan virker Stretching hindre skade?

Grunnleggende

Strekke musklene føles ikke bare bra, men det er også en sunn måte å komme i form og bli sterk. Mange mosjons disipliner fokusere på stretching under bevegelser og sekvenser. Stretching før og etter du trener, uansett disiplin, bør være en del av den vanlige rutinen.

Hvordan musklene fungerer

Musklene er sammensatt av lange fibre som holdes sammen av bindevevet. Disse fibrene har en kompleks struktur og mange kjemiske prosesser oppstå når musklene blir brukt. Som alle andre område av kroppen din, må musklene bli varmet opp skikkelig før tung bruk. Forskere anslår at over 50 prosent av alle idrettsskader kunne vært forhindret med pre-game stretching. Muskler trives på oksygenrikt blod forsyning innredet av sirkulasjonssystemet. Når overbelastet, er det ingen tid for giftige oppbygging (slik som melkesyre) å bli frigjort og ikke nok tilførsel av oksygen til muskelfibrene for å utføre fullstendig. Dette er grunnen til at muskel forstuinger og stammer er så vanlig når folk overanstrenger seg.

Den 10-minutters Stretch

Leger anbefaler at du strekker i minst 10 minutter før trening, og deretter for en annen 10 minutter etter at treningen er ferdig. Muskler er laget for å utvide eller forlenge, og deretter trekke seg sammen, eller forkorte. Hvis du rush i sportsaktiviteter eller trening, er de lange fibrene som utgjør muskel lett revet. Hvis du gir musklene en oppvarming før trening eller anstrengende arbeid, er det mindre sjanse for skader oppstår.

Andre fordeler

Når du strekker, blir musklene forlenges. Mange ganger i løpet av en trening som du blir bedt om å strekke litt lenger. Utvide dine muskelfibre øker din fleksibilitet. Muskler som er flytende og formbar er mindre utsatt for skade. Stretching også bygger styrke. Tonet, er mer ønskelig enn kort, avtalte muskelmasse glatt muskulatur. Innlemme strekker seg inn i din daglige rutine, og du vil merke fordelene nesten umiddelbart. Ikke bare vil du ha sterkere muskler, men din forbedret fleksibilitet tilbyr også bedre holdning og mindre tretthet. Fordi du har økt omfanget av bevegelse, er du mindre sannsynlig å falle eller har en skade på grunn av en ulykke med dine hofter, knær eller ankler. Sirkulasjonen øker med stretching, hjelpe immunresponsen og levere en heftig dose av oksygen til vevene. Du vil også finne at stretching tilbud rolig tid der du kan fokusere, sakte ned og meditere. Disse handlingene få ned stressnivået og fremme gode følelser.

Riktig Stretching

Måten du strekker er også en viktig faktor. Holde en strekning i 30 til 60 sekunder gir musklene tid til å varme opp og forlenge. Tren musklene sakte, spesielt de trange områder. Aldri presse utover dine grenser. Hvis musklene begynner å riste eller dekk, stopp hva du gjør og arbeide et annet område av kroppen din. Gjør lange, flytende bevegelser med musklene når du strekker. Hoppende og hopping økt risiko for en muskel tåre.