Digidexo.com

Tegn på tannkjøttsykdom

Tegn på tannkjøttsykdom


Tannkjøttsykdom kan ikke virke som en alvorlig sak, men neglisjere tannkjøttet kan føre til alvorlige forhold i fremtiden, slik som hjerteinfarkt eller hjerneslag. Ifølge American Academy of Periodontology (AAP), bør tannkjøttsykdommer oppdages og behandles så snart som mulig. Det er mange faresignaler som kan tyde på at du har tannkjøttsykdom.

Rødt og hovent tannkjøtt

AAP har funnet ut at rødlig og hovent tannkjøtt er en av de vanligste symptomene og de tidligste indikatorene på tannkjøttsykdom. Tannkjøttet kan ikke være spesielt smertefullt, men de vil være lyse rødt i stedet for blek rosa.

Blødning

Tannkjøtt som blør når du pusser tennene eller tanntråd er et vanlig tegn på tannkjøttsykdom, ifølge AAP. Dette symptomet er typisk til stede i gingivitt, som er den tidligste stadium av tannkjøttsykdom.

Gum Separasjon

Tannkjøttet som begynner å skille fra tennene er en indikasjon på mer avansert tannkjøttsykdom. Denne separering fører til ytterligere komplikasjoner når rommet mellom tannkjøttet og tennene blir infisert.

Bad Breath

Dårlig ånde kan være forårsaket av mange faktorer, men tannkjøttsykdom kan være den ledende skyldige. FDA bemerker at tannkjøttsykdom forårsaker en økning i antallet bakterier, noe som fører til dårlig ånde og en dårlig smak i munnen.

Løse tenner

Når tannkjøttsykdom er meget avansert, kan det resultere i tenner som er løs og må fjernes, ifølge FDA. Dette skjer når infeksjonen har blitt så alvorlig at bakterier har spist bort på tannstrukturen under tannkjøttet.