Digidexo.com

Hvordan få vist for lungekreft

Legene tror at lungekreft er mest sannsynlig å bli behandlet på riktig måte når det oppdages tidlig. Lungekreft, som innebærer ubegrenset vekst av unormale celler og svulster på eller i lungene, kan spre seg raskt hvis venstre usett. De som blir screenet for lungekreft i løpet av sine tidlige stadier generelt har en større sjanse for vellykket behandling.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med ditt forsikringsselskap for å finne ut om lungekreft screening er dekket av planen. I de fleste tilfeller, klarte omsorg helse planer vil tilby noen form for dekning for kreft screenings. Imidlertid kan mange ikke-administrerte planer ikke dekke kostnadene for screening.

•  Finn ut om du er en ideell kandidat for screening. Mens hver enkelt kan be om å bli skjermet, er screening anbefales for visse grupper av mennesker mer enn andre. Disse inkluderer de over 50 år, røykere og tidligere røykere som sluttet under 10 år tidligere.

Legen din må ordne screening. Han eller hun må kontakte røntgenavdelingen på ditt lokale sykehus for å gjøre alle arrangementene. De fleste radiologi enhetene drives av en henvisning basis, og dermed vil du være i stand til å planlegge en avtale på egen hånd.

Ankom avtale med klær som er lett å fjerne, og ingen smykker.

I løpet av screening kan du bli bedt om å ligge flatt på ryggen og hold pusten i 30 sekunder. Hele eksamen varer vanligvis rundt 15 minutter.

Spør legen din hvordan resultatene vil bli levert. I de aller fleste tilfeller, vil resultatene bli levert direkte til legen din, som deretter vil ta kontakt med deg for en oppfølging konsultasjon. I noen tilfeller kan du være i stand til å be om en kopi av resultatene i posten.

Radiologer er ikke fritt til å diskutere resultatene med deg under eksamen. Mens du er fri til å stille spørsmål om eksamen selv, bør du ikke forvente radiologen å gi deg svar om din tilstand.

Tips og advarsler

  • Ifølge Consumer Bill of Rights og ansvar, har du rett til å få tilgang til din journal og alle testresultatene.
  • Uansett hva resultatet av screening, gjøre positive endringer i livsstil som å unngå tobakksrøyk og spise en diett høy på antioksidanter.
  • Bare høre ordene "lungekreft" er nok til å gjøre folk flest bekymret. Dine følelser er helt normalt. Det kan hjelpe å oppsøke en kreft støtte gruppe slik at du kan vocalize dine følelser og lære hvordan man skal håndtere de følelsene som kommer med en kreftdiagnose.