Digidexo.com

Hva er behandlingen for egglederen kreft?

Hva er behandlingen for egglederen kreft?


Egglederne er en viktig del av den kvinnelige reproduktive system, transport egg fra eggstokkene til livmoren. Kvinner kan få en rekke behandlinger for egglederen kreft, inkludert kirurgi og kjemoterapi.

Egglederen Cancer

Cancer oppstår når en gruppe av ondartede celler form som en svulst eller svulst i en eller begge av en kvinnes eggledere.

Betraktninger

Noen av faktorene en lege vil vurdere når foreslå et behandlingsalternativ er pasientens alder og medisinsk historie, samt stadium av sykdommen.

Kirurgi

I tilfeller der kreften har spredt utenfor egglederne, er en total abdominal hysterektomi vanligvis utføres. Dette innebærer fjerning av livmoren, eggstokkene, eggledere og cervix.

Kjemoterapi

Kjemoterapi kan anvendes som en behandling på egen hånd eller som oppfølging til en operasjon. Kjemoterapi innebærer å ta medisiner oralt eller intravenøst ​​som vil reise gjennom blodstrømmen til å drepe kreftceller.

Stråleterapi

Strålingsterapi kan anvendes som et alternativ for kjemoterapi. I tilfelle av egglederen kreft, blir terapi kalt abdominopelvic radioterapi.

Side Effects

Pasienter kan oppleve tretthet, håravfall eller kvalme av cellegift eller strålebehandling, blant andre mulige bivirkninger.