Digidexo.com

Behandling for arteria carotis stenose med kolesterol medisiner

Ifølge National Hjerte Lung and Blood Institute, er carotisar stenose årsaken til minst halvparten av de årlige slag i USA. Riktig behandling med medisiner utviklet for å senke kolesterol er ett element i å minimere denne risikoen.

Betydning

Karotid arteriesykdom er også kalt arteria carotis stenosis, og refererer til en blokkering av oksygen-bærer blodstrømmen til hjernen. "Innsnevringen er vanligvis forårsaket av plakk i et blodkar," ifølge American Heart Association. "plakett skjemaer når kolesterol, fett og andre stoffer bygges opp i den indre foring av en arterie (aterosklerose)."

Risikofaktorer

Høyt kolesterol, høyt blodtrykk, røyking, diabetes, fedme og mangel på mosjon øker risikoen for å utvikle carotisar stenose.

Endringer

Endringer i livsstil, inkludert en forbedret diett som begrenser kolesterol er viktig. "Kontrollere kolesterolet kan ikke være mulig med diett alene," sier Eastern Maine Medical Center i Bangor. "Medikamenter som benyttes for å senke blodkolesterol har vært effektive i å forebygge progresjonen av aterosklerose."

Medisiner

Behandling for arteria carotis stenose med kolesterol medisiner vanligvis er fokusert på en gruppe stoffer som kalles statiner. De er spesielt effektivt på å senke det dårlige kolesterolet. Andre typer inkluderer fibrater, harpiks og niacin (nikotinsyre).

Betraktninger

Platehemmende medisiner som aspirin fritar ikke høyt kolesterol, men bidra til å redusere risikoen for slag hos dem som lider av halspulsåren stenose. Klopidogrel, dipyridamol og warfarin er antikoagulantia foreskrevet for å minimere muligheten for blodpropp.