Digidexo.com

Hvordan Rens jeg Vann fra forskjellige Vannmasser?

Hvordan Rens jeg Vann fra forskjellige Vannmasser?


Kriser kan skje uten muligheten til å forberede seg på dem. Noen ganger i løpet av en naturkatastrofe, vil vannledninger bryte, forårsaker vann for å bli forurenset eller linjer som skal stenges helt. Finne drikkevann i disse tider er avgjørende for å overleve. I hjemmet, varmtvannsberedere, vannsenger og toalett bolle reservoarer er de mest pålitelige steder å finne vann. Utenfor hjemmet, kan ulike vannforekomster som innsjøer, bekker, regn vann bassenger, og elver komme godt med for å levere vann. Uansett hvor vann er funnet, må den renses for å kvitte seg med urenheter og forurensning før du drikker. (Se referanse 1) Ved filtrering og koking eller klorerings, kan vann fra forskjellige kilder blir drikkes.

Bruksanvisning

Filter

•  Samle ulike beholdere. Ulike beholdere vil være behov for å hente vann, og for å fange den under filtrering.

Samle vann. Samle vann fra hvilken som helst kilde til vann funnet ved hjelp av en beholder.

Finn et filter. Finne noen rent sengetøy, håndkle, skjorte, eller noe materiale med en liten pore størrelse.

Sett klut over en annen beholder. Brett kluten flere ganger og sted over toppen av en tom container. Duken vil tjene som et filter.

Hell vann gjennom filteret. Hell den oppsamlede vann direkte på duken. Beholderen under duken vil fange opp det filtrerte vann.

Byll

Finn en metallbeholder. Nå at vannet er filtrert, kan det kokes for å fjerne parasitter eller andre mikrober. Et metall kan vil arbeide for denne prosessen.

Start en liten brann. Bruk tre, bøker eller noe brannfarlig å brukes til en liten brann. Hvis kampene ikke er tilgjengelig, bruk primitive metoder for å starte en brann. Slike metoder inkluderer linser og sollys, friksjon, flint og stål, eller et batteri gnidd på stålull. (Se Referanse 2)

Sett en flat stein i brannen. Finn en flat stein stor nok til å plassere boksen på. Avhengig av hvor stor brannen er, sette den direkte på toppen eller på siden av brannen.

9. Plasser kan på berget. Plasser kan av filtrert vann på fjell.

Kok i 15 minutter. Det kan av vann må hurtig koke i minst 10 minutter for å drepe eventuelle bakterier eller parasitter.

Klorering

Finn blekemiddel. Dersom kokende vann ikke er et alternativ, kan blekemiddel brukes til å rense vann i stedet.

Legg blekemiddel. Det er anbefalt av staten Washington Department of Health å legge 04:57 dråper blekemiddel per liter vann. (Se Referanse 3)

Bland blekemiddel og vann grundig ved å riste eller røre.

La oss stå før du drikker. Etter at blekemiddel har vært blandet, la vannet stå for en minst 30 til 60 minutter, avhengig av hvor grumset vannet er.

Tips og advarsler

  • Etter rensing, kan vannet lagres i en lufttett beholder i opptil seks måneder.
  • Ikke bruk vann fra klimaanlegg, radiatorer eller andre kjølesystemer på grunn av høye tungmetallkonsentrasjoner.
  • Ikke bruk vann som kan være forurenset med kloakk, kjemikalier eller olje.