Digidexo.com

Tidlige symptomer på å være gravid

Kvinner som mistenker at de er gravide ofte besette over tegn og symptomer som kan avsløre om de er eller ikke er. Det er mange nettsteder og fora dedikert til tidlig graviditet symptomer og kvinner flokker til disse nettstedene prøver å finne svar på spørsmålet sitt.

Betydning

Tidlig påvisning av graviditet fører til sunnere utfall dersom moren tar riktige skritt for å sikre prenatal helse. Den lar kvinnen tid til å finne en fødselslege og begynne å motta svangerskapsomsorg og tilstrekkelig tid til å stoppe skadelig atferd som røyking, drikking eller narkotikamisbruk.

Time Frame

Eggløsningen skjer omtrent halvveis gjennom en kvinnes månedlige menstruasjonssyklus. For graviditet, må sperm befrukte egget under eggløsningen og deretter egget må implantere i slimhinnen i livmoren. Dette skjer i løpet av få dager etter eggløsning. Med dette i tankene, er en kvinne teknisk gravid to uker før hennes neste menstruasjonen.

Identifikasjon

Tidlige symptomer på å være gravid er milde og umulig å tilskrive spesifikt til graviditet. Disse symptomene er oppblåsthet, magesyke, humørsvingninger, ømme bryster, tretthet og kramper. Noen ganger er disse symptomene er mer alvorlig, men noen ganger betale nærmere oppmerksomhet forsterker oppfatningen av symptomene, noe som gjør dem synes mer alvorlig når de er det samme som alltid. En savnet perioden er vanligvis den første virkelige tegn på graviditet.

Betraktninger

Selv om de fleste kvinner ikke får sin periode mens de er gravide, er det noen kvinner fortsetter å ha månedlig blødning. Spotting er også svært vanlig, spesielt i tiden rundt den første perioden etter implantasjon. Mesteparten av tiden blødning under svangerskapet er lettere enn normale sykluser.

Misforståelse

Tidlig graviditet symptomer varierer fra person til person, og er så lik premenstruell syndrom (PMS) og vanlige tegn på forestående menstruasjon at det er virkelig ingen måte å fortelle. Mens noen av symptomene ser ut til å øke når gravid, er det ofte en så liten økning at å skille mellom de to er nesten umulig.

Forebygging / løsning

De fleste graviditetstester tilgjengelig kan oppdage graviditet før første uteblitte menstruasjon ved å teste for hCG (Human chorionic gonadotropin) i urinen. Blodprøver for hCG er tilgjengelig etter legens ordre. Kvantitativ hCG blodprøver er nesten 100 prosent nøyaktig for å bestemme svangerskapet i løpet av dager etter implantasjon av embryo i uterus, som er normalt i løpet av en uke før en grunn menstruasjonssyklus. Kvalitative tester hCG bare teste for hCG over et forutbestemt nivå, med bare positive eller negative resultater.

Advarsel

Hvis graviditet er en mulighet, gjøre en avtale med en lege. Blod- og urinprøver utelukke eventuelle tidlige problemer og en ultralyd kan hjelpe en lege om det er noen bekymringer. Fruktbarhet narkotika kan føre til falske positive graviditetstester, så sjekk med en lege hvis du bruker fruktbarhet narkotika for å bli gravid.