Digidexo.com

Diett for å redusere høyt kolesterol

Kolesterol er et fett lipid produseres naturlig i leveren. Kroppen produserer kolesterol til å fordøye fett, bygge cellevegger, og produsere andre viktige hormoner. Dessverre er kolesterol også i mange av de animalske produkter mennesker spiser. Som et resultat av mennesker begynner å utvikle hjerteproblemer på grunn av blokkering av blodstrømmen forårsaket av høye kolesterolnivåer. Medisiner og kosthold endringer til lavere høyt kolesterol er nødvendig.

Matvalg

Legene utfører blodprøver for å identifisere nivåer av kolesterol i kroppen. Ideelle nivåer av totalkolesterol bør falle under 200. For å holde kolesterolnivået lavt, bør dietter bestå av mat lavt i mettet fett og høyt på flerumettede fettsyrer og løselig fiber som senker mengden av kolesterol absorberes av kroppen. Disse viktige kjemikalier kommer fra matvarer som fisk, bønner, havremel, bygg og havre kli og ris. Appelsinjuice, yoghurt, og margariner bidra til å begrense kolesterol absorpsjon. Melk og ost er animalske biprodukter som kan heve kolesterolnivået, så i stedet, prøve soyamelk eller skummet og lettmelk eller oster. Velg hel hvete eller multigrain brød i stedet for tradisjonell hvit brød. Rug og Pumpernickle brød er stor for å gi unike smaker til vanlige smørbrød uten tilsetting av fett-mettet dressinger. Løk, purre og hvitløk redusere kolesterolnivået i tillegg.

Matvarer for å unngå

Det er viktig å unngå matvarer som øker kolesterolnivåer. Avstå fra å spise butikk-kjøpte kjeks, kaker og bakverk, da disse inneholder høye nivåer av mettet fett som øker kolesterolet. I stedet, spise frisk frukt og grønnsaker for en matbit eller nyte en håndfull nøtter, som valnøtter og mandler. Fettete kjøtt som svinekjøtt og rødt kjøtt også øke kolesterolnivået på grunn av deres høye fettinnholdet. I stedet for bestilling biffer og hamburgere, prøv skinn kyllingbryst eller magert kalkun kjøtt.

Matlaging

I tillegg til å endre valg av mat i dietter for å redusere høyt kolesterol, må endringer også forekomme i forberedelse valg. Borte er de dagene av dype stekt mat og fettete smørbrød. Frisk og passform er mer enn en kjepphest; det er en måte å leve på som i stor grad kan påvirke kvaliteten og lengden på livet. Nøkkelen er å begrense inntak av kolesterol heve matvarer, men også til å hindre mye av sin absorpsjon av kroppen.

I stedet for steking, grill eller bake mat. Bruk olivenolje for krydder og matlaging i stedet for vegetabilsk olje, smult, forkorting, og Butters. Extra virgin olivenolje tilbyr flere sunne antioksidanter og går gjennom mindre prosesstrinn enn tradisjonelle matoljer. Fresh er alltid best, så rike grønne blader og frukt er avgjørende for et sunt kosthold.