Digidexo.com

Restriktive lungesykdommer

Restriktiv lungesykdom er en samlebetegnelse som dekker mange lungesykdommer. Dette er en kronisk lidelse som påvirker kroppens evne til å puste i. Som restriktive lungesykdommer vokse mer alvorlig, ofte blir det vanskelig for den lidende til å dekke kroppens behov for oksygen.

Restriktiv lungesykdom

Restriktiv lungesykdom er en tilstand som påvirker brystveggen stammer fra medisinske tilstander som interstitiell fibrose og skoliose, eller ryggraden kurvatur. Ettersom det er mange varianter av tilstander klassifisert som restriktive lungesykdommer, effektene av de ulike forholdene varierer. For eksempel har noen forhold komprimere lungene mens andre arr i lungene.

Restriktive Lung sykdom Symptomer

Det finnes en rekke symptomer på restriktiv lungesykdom som kan fungere som advarsler av lungeproblemer. For eksempel kan en lidende åndenød etter svært lite mosjon og problemer inhaling og exhaling selv etter hvile etter trening. Tungpustethet og støyende pusting er også symptomer på en blokkering i luftveiene eller lungene. En hoste som varer i en betydelig periode, vanligvis over en måned, og hoste opp blod er også symptomer på restriktiv lungesykdom.

Årsaker til Restriktiv lungesykdom

For noen tilstander klassifisert som restriktiv lungesykdom, årsakene er fortsatt ukjent. For andre, slik som cystisk fibrose, og én type av emfysem, er årsaken arvelig. Sigarettrøyk er en viktigste risikofaktor for en rekke restriktive lungesykdommer, inkludert emfysem, mens passiv røyking er en viktig årsak til kronisk obstruktiv lungesykdom. Miljømessige irritanter kan føre til visse former for restriktiv lungesykdom som asbestose og gruvearbeidere sykdom.

Interstitiell lungesykdom

Interstitiell lungesykdom påvirker tildekning av lungen, kjent som parenchyma, og vevet som holder luftsekken sammen. Parenchymet og vev blir betent når de er skadet, og hvis den forblir ubehandlet blodstrømmen til lungene kan bli svekket, noe som reduserer oksygenopptak og gjør det vanskelig å puste. De vanligste årsakene til interstitiell lungesykdom er narkotika, stråling og innånding av industrielle irritanter.

Ekstrapulmonal Restriktiv lungesykdom

Ekstrapulmonal lungesykdom vanligvis påvirker områder utenfor lungene. Dette betyr at lungene er vanligvis sunn, men utvidelse av lungene blir påvirket av andre faktorer. Som evnen til å ekspandere i lungene blir redusert, blir den samlede kapasitet av luft inhaleres redusert, noe som gjør det vanskelig for lungene for å opprettholde den nødvendige mengde av luft som passerer gjennom lungene. Dette gjør vanligvis puste grunt og rask, og i ekstreme tilfeller luftblærer kan legge ned, slik at lungene å stive.

Sarkoidose-Granulomatøs Disorder

Sarkoidose-granulomatøs lidelse er klassifisert som en interstitiell lungesykdom som rammer ulike deler av kroppen, inkludert lunger, hud og øyne. Årsakene til denne lidelsen er ukjent, men det etterlater lungevev med utseendet på honeycomb fra redusert elastisitet og fleksibilitet av lungene.