Digidexo.com

Hvordan bruke nesespray i Squeeze Bottle

Det er noen medisiner legen din kan foreskrive som kan komme i en nesesprayflaske. En av de mer vanlige eksempler er nasal decongestants å bidra til å avlaste en tett nese. En annen er en saltvannsspray for å hjelpe fukte nesehulen hvis du opplever neseblødning fra tørrhet i nesen. Disse er svært effektive, men kan være ineffektiv hvis de brukes feil.

Bruksanvisning

Hvordan bruke nesespray i Squeeze Bottle

•  Puss nesen med vev for å tømme nesen av noen slim eller skitt. Hvis er plugget nesen opp og blokkert fra slim da medisinen vil ikke være like effektiv som den kunne være.

Rist nesesprayflaske, ta av dekselet. Prime det ved å klemme forsiktig den et par ganger mellom tommelen og pekefingeren. Klem den et par ganger før det gir en fin tåke.

Bøy hodet litt, slik at øynene dine ser rett mot gulvet. Dette vil sikre at sprayen kan reise direkte til din nasal passasje.

Trykk ned i ett av neseborene med pekefingeren på den ene hånden. Setter nok press på den slik at ingen luft kommer inn eller ut av det neseboret. Ta tak i nesesprayflaske med tommelen og pekefingeren på den andre hånden, og sett spissen av nesespray inn i det åpne nesebor.

Pust rolig inn og ut. Mens du puster inn, presse nesesprayflaske til å slippe ut på full spray. Etter legens instruksjon, spray hvert nesebor så mange ganger som han eller hun ber deg.

Slå hendene og hold nesesprayflaske i den andre hånden tommel og pekefinger. Dekk motsatt nesebor med den andre hender pekefinger og gjenta trinn fire og fem etter behov. Som din nesehulen er koblet til din hals du trenger for å prøve ditt beste for ikke å svelge noen av medisinen.

Tørk av overflødig spray som kan ha kommet ut av nesen, men ikke blåse nesen umiddelbart etter sprøyting. Vaske av nesesprayflaske med en ren klut, sett dekselet på og oppbevares på et kjølig område.

Hint

  • Ikke bruk nesespray mer enn anbefalt av din lege eller apotek.