Digidexo.com

Typer Resept Prevensjon

Typer Resept Prevensjon


Hvis du er ute etter en effektiv måte å hindre graviditet, kan reseptbelagte prevensjonsmetoder være riktig for deg. Det finnes mange forskjellige typer reseptbelagte prevensjon tilgjengelig, så alle bør være i stand til å finne minst en egnet alternativ som vil meed deres behov. Hvert alternativ har sine egne fordeler og ulemper, så det er viktig å diskutere grundig alternativer med legen din før du bestemmer om det spesifikke produktet er riktig for deg.

Pill

Det er mange valg av p-piller tilgjengelig. Noen kun inneholder progesteron, mens andre inneholder en kombinasjon av både progesteron og østrogen. Ifølge American Graviditet Association, p-piller er ca 99 prosent effektiv når instruksjonene blir fulgt skikkelig. Skyldes at kvinner mangler piller eller ikke starter en pakke på gang, er frekvensen av effektiviteten nærmere 93-97 prosent i gjennomsnitt.

Shot

Hvis du har problemer med å huske å ta en pille hver dag, kan prevensjon skutt være noe for deg. Dette bildet inneholder det syntetiske hormonet gestagen, og hindrer effektivt graviditet i inntil tre måneder. Effektiviteten rate for prevensjon skutt er over 99 prosent når de brukes nøyaktig, ifølge den amerikanske Graviditet Association.

Patch

Den prevensjon oppdateringen er en liten lapp som plasseres direkte på huden. Du plasserer plasteret et sted på kroppen din, og glemme det for uken. Når uken er opp, skifte ut den gamle patch for en ny. Etter at dette er gjort i tre sammenhengende uker, forlater du en lapp av for en uke for å få mensen og starte en ny syklus. Ifølge American Graviditet Association, er lappen ca 99 prosent effektivt for å forhindre graviditet.

Vaginal ring

Den vaginale ring er en fleksibel plast-ring som er satt inn i vagina for å forebygge graviditet. Ringen inneholder syntetiske hormoner, som er absorbert inne i skjeden, effektivt hindre graviditet i tre uker. Ved slutten av de tre uker, er ringen fjernes for menstruasjon. Ifølge American Graviditet Association, er vaginal ring om lag 98 prosent effektivt for å forhindre graviditet ved riktig bruk.

Iuds (intrauterin Device)

Kobberspiral er små enheter som inneholder enten kobber eller hormoner. De er satt inn i livmoren av legen din. Avhengig av typen, kan en IUD forblir inne i en kvinne å effektivt forhindre graviditet i fem eller 10 år. Spiralen har mindre enn en 1 prosent strykprosent, ifølge den amerikanske Graviditet Association.

Membran

En membran er en annen type barriere metode for prevensjon. Det er liten og kuppelformet og er plassert i vagina før samleiet å blokkere livmorhalsen og forhindre spermier fra å være i stand til å nå egg. I tillegg til å se en lege for å få en resept for membranen, vil legen også ha å gjøre en prosedyre på kontoret for å passe nøyaktig på mellomgulvet. Den amerikanske Graviditet Association sier at membranen har en 5 prosent strykprosent for perfekt og konsekvent bruk, men den gjennomsnittlige strykprosent er mye høyere på ca 18 prosent.

Livmorhals Cap

Ifølge American Pregnancy Association, er cervical cap ikke anbefalt og ikke ofte foreskrevet lenger. Det sier cervical cap har en feilrate på rundt 20 prosent, selv når den skal brukes. I tillegg er det mange andre ulemper, blant annet muligheten for at den blir sittende fast og som krever en lege for å fjerne den, samt å bidra til økt urinveisinfeksjoner og servikal endringer. Men det er gjenbrukbare, relativt billig og kan ikke hindre den seksuelle opplevelsen så mye som noen andre prevensjon alternativer.