Digidexo.com

Hva betyr det å Feel understimulated?

Under-stimulering er en tilstand av følelsen uinspirert av ytre påvirkninger. Dersom langvarig, kan det resultere i kjedsomhet, mangel på motivasjon og til og med depresjon i de utsatt for psykiske lidelser. Under-stimulering kan bekjempes ved å innføre interessante mentale og fysiske aktiviteter i din daglige rutine og endre ditt syn på livet.

Hva er Under-stimulering?

Under-stimulering refererer til følelser av stagnasjon, kjedsomhet og mangel på inspirasjon som følge av ikke følelsen utfordret i en gitt situasjon. Under-stimulering kan være primært fysisk eller psykisk art, men generelt viser til intellektuell kjedsomhet.

Årsaker til under-stimulering kan inkludere enten en feilaktig syn holdt av en enkeltperson, ytre omstendigheter eller en kombinasjon av de to. Det kan være flyktig eller vedvarende. Vanlige synonymer relatert til understimulering er kjedsomhet, monotoni, tedium og sløvhet.

Bekjempelse Under-Stimulering

Avhengig av årsakene til under-stimulering, kan mange ting gjøres for å lindre følelser knyttet til den. Hvis du føler deg mentalt eller intellektuelt understimulert, prøv å endre din daglige rutine. Små endringer som du sykler til jobb i stedet for å kjøre eller å prøve en ny restaurant kan hjelpe, så kan mer vesentlige endringer som å endre karrierer eller flytte til en ny by. Tilbring tid med mennesker som utfordrer din tro, og oppfordrer deg til å være din beste, og engasjere seg i aktiviteter som du finner stimulerende eller interessant. Lære å spille et instrument, snakke et nytt språk eller på annen måte øke din base av kunnskap også er rettsmidler for intellektuell under-stimulering.

Fysisk under-stimulering kan bli løst ved å legge til nye fysiske utfordringer til rutine. Endre din trening diett, spiller en ny sport eller gå på en utendørs eventyr med venner kan hjelpe legge variasjon til hverdagen samtidig forbedre din fysiske tilstand og øke selvtilliten.

Det er viktig å innse at ikke alle mennesker og situasjoner er naturlig underholdende. Følelsen lei eller under-stimulert fra tid til annen er normalt og minner oss om å holde en pådriver for vekst og endring. Lære å trekke spenning og inspirasjon innenfra i stedet for avhengig av ytre faktorer er første skritt til å gjenopprette inspirasjon.

Hva skal unngås

Folk som kronisk føler under-stimulert har økt risiko for amotivational syndrom, depresjon og tvangsmessig atferd. Ifølge PubMed.gov, opptil to tredjedeler av spilleavhengige bruker gambling som et middel til å unnslippe kjedsomhet. Spenningssøkere - personer som deltar i ekstreme aktiviteter som fallskjermhopping og rallykjøring - ofte bruker disse aktivitetene som et middel til å bekjempe understimulering også.

Ting du bør unngå når du søker stimulering inkluderer compulsive spising, bruk av alkohol og narkotika og høyrisiko seksuell atferd. Shopping, gambling og andre økonomisk drenering aktiviteter kan midlertidig lindre kjedsomhet, men kan føre til problemer på lang sikt. Unngå enhver aktivitet som setter livet ditt eller andres liv i fare, og arbeidet med å dyrke tålmodighet og selvforsyning som middel for å bekjempe understimulering.